Ексклюзиви
субота, 09 лютого 2008 07:04

Галина Стецюк тричі стрибала у криницю

58-річна Галина Стецюк із села Жолоби Кременецького району на Тернопільщині тричі стрибала у 10-метровий колодязь.

— І тричі її рятували пожежники, — каже начальник Кременецького райвідділу МНС Богдан Сухомлин, 38 років.

Минулого вівторка крики з колодязя почув Анатолій Слив"юк. Зранку чоловік вийшов до криниці. У зрубі побачив сусідку, яка стояла по шию у воді. Побіг до сільського голови. Той викликав рятувальників і "швидку".

— Голова нас попередив, щоб брали міцних хлопців, бо жінка важить 150 кілограмів, — говорить Сухомлин. — На місце пригоди виїхала вся частина. Семеро чоловіків її ледь витягли. Боялися, що вона не пролізе через кам"яні круги зверху криниці. Жінка була напівпритомна, однак репетувала: "Рятуйте!".

Спочатку кинули трос, але метал врізався в боки Галини Анатоліївни. Використали мотузку. Коли голова потерпілої з"явилася на поверхні, вузол розв"язався. Жінку ледь устигли схопити за одяг. Сусіди принесли ковдру, "швидка" забрала її до лікарні з переохолодженням.

— Робить дуже хитро, — хитає головою Богдан Сухомлин. — Сідає на відро і спускається вниз, стає на дно і кличе на допомогу. Минулі рази хоч тепло було, а тепер селянам по зимі колодязь доведеться чистити.

Галина Стецюк розповідає, що кидається у колодязь, аби привернути увагу. Вона місцева. Із чоловіком виховали трьох дітей. 33-річна Світлана та 27-річний Микола з родинами живуть у Тернополі, Наталія, 16 років, — у родині тітки Ольги в селі. 10 років тому Галина Анатоліївна забила чоловіка. Отримала 7 років в"язниці. Звільнилася через 4 — за зразкову поведінку. Повернулася додому, жила з родиною сестри Ольги. Часто сварилася з родичами. Кілька років тому син Микола відвіз її до притулку для душевнохворих у Хмельницьку область. Звідти Галина Анатоліївна іноді тікає.

Зараз ви читаєте новину «Галина Стецюк тричі стрибала у криницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути