вівторок, 24 жовтня 2017 07:55

Олену Зайцеву арештували на два місяці
6

Харків’янка Олена Зайцева плаче під час судового засідання, де їй обирали запобіжний захід за наїзд на пішоходів
Фото: ФОТО З САЙТА WWW.facebook.com/Yaroslav Minervin
Під колесами позашляховика ”Лексус” у середмісті Харкова загинули п’ятеро людей (зліва направо): Алла й Анастасія Сокол, Ніна Кобесова, ­Олександр Євтєєв, Наталія Умаєва. Вони стояли на тротуарі й чекали зеленого світла світлофора

Київський районний суд Харкова обрав для 20-річної Олени ­Зайцевої запобіжний захід — два місяці під вартою без права на заставу. Її підозрюють у скоєнні автомобільної аварії. 18 жовтня близько 20:40 вона за кермом позашляховика "Лексус" проїхала на червоне світло. На повороті зіткнулася з "Фольксваґеном Туареґ". Машину Олени Зайцевої відкинуло в натовп людей, які стояли на тротуарі.

За кермом позашляховика вона протаранила натовп людей

Від удару постраждали 11 пішоходів. П'ятеро загинули на місці. Шестеро перебувають у лікарнях. Аварія сталася на перехресті вул. Сумської та Мечникова.

— Муж пришел с работы рассказал, что у коллеги беда — две дочери в больнице, а зять погиб. Меня до сих пор колотит, — каже харків'янка Тамара Том.

Серед загиблих — 27-річний Олександр Євтєєв, 28-річна Ніна Кобесова, мати та донька — 46-річна Алла та 19-річна Анастасія Сокол, Наталія Умаєва, 46 років.

Олександр Євтєєв ­родом із Сум. Він — єдина дитина в сім'ї. Закінчив Харківський авіаційний університет. Працював у ІТ-компанії. Під колеса "Лексуса" потрапив із дружиною 27-річною Оксаною та її сестрою Діаною Берченко, 20 років. Жінок із черепно-мозковими травмами та пошкодженнями внутрішніх органів забрали до лікарні.

— Саша був світлою людиною. Ніколи від нього поганого слова не чула. Завжди веселий, душа компанії. Любив футбол, — розповідає його однокласниця Наталія Іваницька. — З Оксаною навчався на одному потоці. На початку червня зіграли весілля.

Оксана Євтєєва до тями прийшла за два дні після ДТП. Вона нічого не пам'ятає. Про смерть чоловіка їй не говорять. Стан молодшої сестри — Діани, лишається вкрай тяжким.

Алла й Анастасія Сокол до Харкова переїхали з Криму кілька років тому. Жінка працювала адміністратором у спортивному клубі. Її донька навчалася на третьому курсі факультету іноземних мов Харківського націо­нального університету ім. Григорія Сковороди. За тиждень їй мало виповнитися 20 років.

— У суботу Настя ­планувала їхати до Києва на всеукраїнську олімпіаду з японської мови. В день аварії зустрілася з викладачем. Після уроку зідзвонилася з мамою. Домовилася разом поїхати додому, — говорить Людмила Фарбис, мати Алли.

Громадянський чоловік Алли — Володимир Янчук, служив стрілком-снайпером 93-ї механізованої бригади. Був добровольцем. Загинув від осколкового поранення у зоні АТО в серпні 2014-го.

Ніна Кобесова з села Тишенківка Красноградського району працювала вчителем німецької мови в школі Харкова. Була в цивільному шлюбі. Дітей не мала. В Україну з родиною переїхала 10 років тому з Азербайджану.

— Купили в селі хату, господарство завели. Родина хороша, всі одне за одним, — каже Світлана Зайцева із Зорянської сільської ради. — Баба їхня гарно німецьку мову знала. Вчила онучок. Після школи вступили на іноземну філологію в інститут. Ніна з відзнакою закінчила. До батьків із міста часто навідувалася, привітна була. Мати її — домогосподарка, батько працює водієм на місцевому підприємстві. Після аварії потрапив у лікарню з серцем.

— Ніна любила дітей. З кожним могла знайти спільну мову. Була добра, життєрадісна, відверта. Мріяла мати велику родину — щонайменше п'ятеро дітей, — каже двоюрідна сестра загиблої Інна Власова.

Наталію Умаєву після ДТП вважали безвісти зниклою. За дві доби її тіло впізнав син.

— Наташа разговарила по телефону с дочерью. Через секунду девочка услишала шум, скрежет метала. Потом мужчина взял трубку и сказал, что произошла авария, — розповідає знайома родини. — На місці трагедії знайшли сумку Наташі. 20 жовтня підтвердили її загибель.

У Наталії Умаєвої залишилися 14-річна донька та син, 18 років. Він живе в Маріуполі.

У комі залишається 30-річна Жанна Власенко. Вона на 20-му тижні вагітності. Важкі переломи і травму голови має 25-річна Ганна Комар із Кременчука. Працює юристом благодійного фонду "Право на захист", що займається захистом біженців і внутрішніх переселенців. У лікарні перебуває киянка 36-річна Оксана Нестеренко. До Харкова приїжджала на тренінги, після них залишилася на два дні гостювати у друзів. Юрій Неудачин має складний перелом кістки гомілковостопного суглоба. Його перевели до Інституту патології хребта та суглобів ім. Михайла Ситенка, оперуватимуть. Усі витрати по лікуванню взяла на себе міська рада.

Олена Зайцева водійське посвідчення отримала два роки тому. За цей час мала шість адміністративних протоколів за порушення.

Вона — прийомна донька харківського бізнесмена 61-річного Василя Зайцева, президента ТОВ "Група — Тайфун". Він є головою правління і генеральним директором ПрАТ "ВТП" Укренергочормет", що працює на ринку енерготехнологій. Її зведений брат — екс-заступник прокурора Черкаської області Дмитро Зайцев. Після люстрації перебуває в розшуку. Олена навчається на третьому курсі факультету соціології в Харківському національному університеті ім. Василя Каразіна. У деканаті зазначили, вона не входить у число сумлінних студенток, але з сесіями справляється.

У сечі Олени виявили опіати (наркотичні речовини, що впливають на центральну нервову систему. — ГПУ). Результати експертизи під час судового засідання оголосив прокурор.

— Мене турбує єдине — люди, які постраждали. Сподіваюся, їхні сім'ї дозволять моїм батькам допомогти їм, — каже Олена Зайцева. Під час судового засідання постійно плакала.

Олена могла брати участь у нічних перегонах містом або ж відволіклася на мобільний телефон, що й спровокувало ДТП, припускає слідство. Обидві версії перевіряють.

За кермом автомобіля "Фольксваґен Туареґ" був місцевий бізнесмен Геннадій Дронов, 49 років. Його допитали, як свідка. За попередніми висновками слідства, він почав рух на жовтий сигнал світлофора. Чи є його вина в аварії, з'ясовують експерти.

Зараз ви читаєте новину «Олену Зайцеву арештували на два місяці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути