четвер, 14 лютого 2008 07:07

Церкву пограбували студенти духовного училища

Чернігівській церкві святих мучеників князя Михаїла і його боярина Федора повернули срібний літургійний набір та хрест. Їх викрали торік 7 листопада.

Священик Ілля Бідняк, 34 роки, не знайшов свого хреста перед службою. Пропали також срібний літургійний набір і мобільник 32-річного отця Андрія Костура. Працівниця храму згадала, що заходив якийсь хлопець. Попросив показати ікони.

— Ми запідозрили, що злочинці були побожні, — говорить настоятель храму протоієрей 43-річний Олег Сіренко, який належить до православної церкви Київського патріархату. — Бо вони не взяли з жертовника літургійний набір із золота, з престолу — панагію покійного владики Никона.

Міліціонери затримали двох студентів Чернігівського духовного училища, що належить до Московського патріархату. Викрадений набір вони продали за 500 грн священикові в селищі Прогрес Козелецького району. Пояснили, що терміново були потрібні гроші. Це, мовляв, речі, які залишилися їм у спадок.

Знайдений літургійний набір — єдиний в Україні. Його привезли з Канади.

Зараз ви читаєте новину «Церкву пограбували студенти духовного училища». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути