Ексклюзиви
пʼятниця, 17 серпня 2007 07:01

Анатолій Балан 88 разів ударив ножем знайомого

Студента Львівського інституту сухопутних військ 25-річного Анатолія Балана Сихівський райсуд Львова 6 серпня позбавив волі на 12 років. Анатолій рік тому через стаканчик самогону вбив 28-річного Владислава Волкова.

— Влад останнім часом дуже переживав, — каже на суді друг Волкова Роман Кісілевський. — Йому за день до смерті зателефонувала колишня дівчина і запросила на весілля. Але він сумував тихо. Владислав був неконфліктною людиною, ніколи б і мухи не образив.

Разом зі своїм батьком Анатолієм Павловичем 26 серпня 2006 року Владислав вигулював на Сихівському масиві собаку. Дорогою вони зустріли товариша молодшого Балана — Романа Кісілевського. Той був у компанії друзів Руслани Доцюк та Владислава Волкова. Усі разом вирішили піти на територію колишнього профілакторію "Чайка".

— На слідстві говорили, що Балан одразу незлюбив Волкова, — розповідає помічник прокурора Сихівського району Тарас Вельгош, 25  років. — Анатолій раніше вже мав проблеми із міліцією. Коли навчався в училищі, займався наркотиками.

Чоловіки взяли пиво, півлітрову пляшку самогону й один помідор. Із посудом виникла проблема, тому довелося з одного одноразового стаканчика пити двом. Баланові та Волкову випав спільний стакан.

— Спочатку пив Владислав, — веде далі Тарас Вельгош. — Та замість того, щоби половину залишити Анатолієві, вихлюпнув самогон на землю. Це і стало причиною конфлікту між ними.

За годину усі почали розходитися. Волков захотів залишитися наодинці, присів біля дитячих каруселей. За кілька хвилин до нього повернувся Балан. Він підняв цеглу і вдарив Владислава по голові. Почалася бійка. Анатолій витягнув із кишені штанів розкладний ніж і 88 різів ударив знайомого. Потім перерізав йому шию. Труп Волкова Балан відтягнув і кинув у канаву. Сам пішов додому. Дорогою з нього скрапувала кров.

— Удома Балан ліг спати, — говорить Вельгош. — Мама його роздягнула. Випрала закривавлений одяг.

Батьки вбитого Владислава не спали цілу ніч — чекали на сина. Зранку зателефонували Кісілевському. Той розповів, що вчора вони увечері посиділи трохи. Батько Владислава пішов додому до Балана. Там сказали, що хлопець поїхав у ліс по гриби, хоча Анатолій спав. У рові біля "Чайки" батько знайшов тіло сина.

На суді Анатолій казав, що не пам"ятає, як убивав Владислава. Судмедексперти довели, що він психічно здоровий.

Матері Волкова в залі суду не було — вона після смерті сина хворіє. Батько вбитого вимагав суворішого покарання для Балана — він не задоволений вироком.

Зараз ви читаєте новину «Анатолій Балан 88 разів ударив ножем знайомого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути