вівторок, 06 листопада 2007 07:02

Американського педофіла спіймали у Сквирі

  Стівен Майкл Конклін в Україні жив разом із учителькою молодших класів. Від міліції не ховався
Стівен Майкл Конклін в Україні жив разом із учителькою молодших класів. Від міліції не ховався

44-річний американець Стівен Майкл Конклін належить до десятки найвідоміших педофілів Сполучених Штатів Америки. 15 жовтня його затримали в райцентрі Сквира на Київщині працівники українського національного бюро Інтерполу.

Стівен народився і виріс в Америці. Уперше Конкліна звинуватили в педофілії, коли йому було 18 років. Однак тоді виправдали. Не сів він і в лютому 1993-го. Окружний суд Лос-Анджелеса не визнав провини американця у зґвалтуванні 2-річного пасинка. Навіть попри те, що судмедексперти підтвердили сексуальний контакт.

У серпні того ж року в будинку Стівена поліцейські знайшли зниклу 6-річну дівчинку. Мала сиділа в картонній коробці з одягом. Слідство довело, що Конклін заманив її до себе і зґвалтував. Його засудили до 18 років позбавлення волі, однак чоловік відсидів лише половину.

2003-го Конклін вийшов із в"язниці й переїхав до міста Вест-Ковін штату Каліфорнія. Місцеві жителі протестували проти цього.

— Усі почуваються неспокійно відтоді, як Конклін у нас поселився, — розповідав тоді сержант поліції Девід Розебум. — Хоч ми його контролюємо, однак люди бояться виходити ввечері на вулиці, не їздять на велосипедах.

— Ми б хотіли, щоб він жив у іншому місті, — казав міський голова Вест-Ковіна Майк Тухей. — Ми запитували генерального прокурора Каліфорнії, чи є в нас юридичні підстави виставити Конкліна.

Стівена майже 20 разів затримували за порушення порядку, пиятику. Зрештою, знову посадили за ґрати.

Вийшов він торік у березні. Через сварку мало не задушив власного сина. За кілька місяців його запідозрили в розбещенні та зґвалтуванні 17-річної племінниці. Конклін знав, що йому загрожує в"язниця, тому 5 серпня втік зі США. Федеральне бюро розслідувань оголосило його в міжнародний розшук. За два місяці виявилося, що чоловік переховується в Україні.

— Він жив у своєї знайомої українки, з якою познайомився через Інтернет, — каже "ГПУ" працівник українського національного бюро Інтерполу Андрій Некрутов. — Ми мали його фото і знали, що він може змінювати зовнішність.

Стівена затримали, коли він зі знайомою приїхав до Сквири. Виглядав звично: довге волосся, вуса. Здався.

Знайома Стівена та її мати працюють із дітьми: вчителькою і вихователькою дитсадка. Міліціонери перевіряють, чи не скалічив американець українських дітей.

— За законом, ми не маємо права засуджувати Конкліна, — пояснює Некрутов. — Бо на території нашої країни він не скоював злочини. Тож передали його до США.

Стівен Конклін чекає вироку суду, який має відбутися наприкінці листопада.

Зараз ви читаєте новину «Американського педофіла спіймали у Сквирі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути