Ексклюзиви
Понеділок, 30 березня 2020 05:15

Моркву пророщують у кавовій гущі

— За рік можна зібрати два врожаї моркви, якщо не затягнути з посівом, — розповідає Мар'яна ГАВРИШ, 32 роки, із міста Герца Чернівецької області. — Для моркви важлива свіжа земля. Як тільки зорала город і поки з ґрунту волога не випарувалася, одразу сію.

Вибирає місця, де раніше росли капуста, цибуля, огірки, томати, а також бобові. Погано цей овоч росте після петрушки, буряка, селери й картоплі. На своє місце моркву можна повертати не раніше ніж за три роки.

— Щоб швидше проросла, перед посівом можна насіння змішати з кавовою гущею. І плоди будуть солодші.

Борозни робить на відстані 20 см і завглибшки 2 см. Поливає гарячим розчином марганцівки й через 2 год. сіє. Перед цим насіння загортає в марлю й замочує у теплій воді на пів години. Це змиє ефірні олії, і морква краще проросте. Сіє по два ряди, чергуючи із цибулею — морквяні шкідники не люблять такого запаху.

Зараз ви читаєте новину «Моркву пророщують у кавовій гущі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Погода