На українські весілля обирають торти, вкриті мастикою. У Європі це — антитренд.
Про це розповіла журналісту Gazeta.ua Вероніка Петрова із Нових Санжарів на Полтавщині.
Дівчина 6 років пече торти на весілля, тож постійно слідкує за трендами.
"У Європі беруть "голі" торти. Це просто бісквіти, перемазані кремами і прикрашені ягодами. По боках вони нічим не вкриті і в цьому щось є. Проте недоліком таких тортів є те, що вони можуть перекошуватися під вагою тих же ягід. Вони ніколи не будуть рівні — як би ти не намагалася рівномірно його вкривати, десь бісквіт буде вологіший, а десь сухіший. І навіть незначна різниця, яку на смак не відчуєш, призведе до того, що ярус весь похилиться", — розповіла дівчина.
Порадила обирати не те, що модне, а те, що смачне й подобається саме вам.
"Найчастіше на весілля замовляли бісквітні торти із фруктовим наповнювачем, повністю вкриті мастикою — білого або блідо-рожевого кольору. Це популярно і зараз, бо білий колір універсальний і асоціюється з нареченою", — додала дівчина.
За словами Вероніки, зараз частіше замовляють торти, прикрашені під стиль весілля. І не лише в кольорах.
"Були в мене замовники, які святкували в стилі "Гаррі Поттера". Торт пекла у вигляді Сортувального капелюха. Також був торт із "Зіркових воїнів", "Месників". І це не на день народження, а на весілля", — наголосила дівчина.
Популярними лишаються торти, прикрашені квітами з мастики та узором, виконаним зі спеціальними трафаретами.
"Основою для торту беруть бісквіти. Вони гарно тримають форму, тож витримають важкий декор. Популярний крем — заварний, сметанний або вершковий. Печуть по чотири-шість коржів для кожного ярусу. А їх може бути до чотирьох", — розповіла дівчина.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тверді шампуні та бамбукові зубні щітки: як повністю відмовитись від сміття
Коментарі