субота, 20 липня 2019 15:30

В Ірини Шевчук діагностували злоякісну пухлину

— 5 травня помітила гульку на шиї. Пішла до лікаря. Думала, що збільшився лімфовузол. Направили на аналіз крові. Далі було безліч обстежень, пункція, біопсія. Так і поставили діагноз, — говорить гайсинчанка Ірина Шевчук, 26 років.

У неї лімфома Ходжкіна — злоякісна пухлина. Лікарі встановили, що хвороба— на початковій стадії 2А, змішаний варіант в районі шиї та під ключичними лімфовузлами.

Жінка разом із сім'єю понад п'ять років живе у Вінниці. Зараз у декретній відпустці по догляду за сином Андрієм, 1 рік 9 місяців.

— Коли сказали про діагноз, то були тільки шок та сльози, — веде далі Ірина. — Потім дякувала Богу, що це сталося не з дитиною. Думала: якщо я вже й опинилася в такій ситуації, то добре, що вчасно виявили та воно лікується. Життя в принципі не змінилося кардинально. Намагаюся жити, як і раніше, не зациклюватися на хворобі та налаштовую себе на добрий результат лікування. Можливо, не до кінця розумію, що відбувається. Симптомів як таких у мене немає.

Ірина їздила на ­консультацію в Національний інститут раку в Києві. Пройшла позитронно-­емісійну комп'ютерну томографію, яка обійшлася в 11 595 грн. Попереду 4 курси хіміотерапії — по вісім крапельниць що два тижні. 3 липня відбула першу крапельницю. Коштувала майже 6 тис. грн. Лікарі говорять, що це єдиний повністю виліковний вид раку. Дають хороші прогнози.

Лікування дороге. Після крапельниць Ірині Шевчук потрібно буде пройти повторно позитронно-­емісійну комп'ютерну томографію. Тоді буде вирішено, як лікуватися далі.

Для тих, хто хоче допомогти, публікуємо реквізити гайсинчанки: картка Приватбанку 5168 7573 2502 8399, Ірина ­Шевчук.

Зараз ви читаєте новину «В Ірини Шевчук діагностували злоякісну пухлину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають