неділя, 24 березня 2019 17:23

"Хочеться, щоб була схожа на дружину. Вона спокійна, надійна, виважена"

Автор: фото надане Анатолієм Вертилецьким
  В Анатолія та Ірини Вертелецьких 7 березня народилася донька Анастасія в ­Полтавському пологовому будинку першої міської лікарні. На виписку товариші депутата запросили ­саксофоніста
В Анатолія та Ірини Вертелецьких 7 березня народилася донька Анастасія в ­Полтавському пологовому будинку першої міської лікарні. На виписку товариші депутата запросили ­саксофоніста

— Неймовірне відчуття для батька, коли новонароджена донька тримається за палець. Вона не може сказати про свою любов, але ти її відчуваєш. Це найголовніше, — каже 35-річний Анатолій Вертелецький, депутат Щербанівської ОТГ. 7 березня в нього народилася донька Анастасія в Полтавському пологовому будинку першої міської лікарні. Із дружиною-одноліткою Іриною виховують старшого сина Єгора, 5 років.

З Анатолієм зустрічаємося ввечері в полтавській кав'ярні "Дом кофе" на вул. Європейській. За невеликий столик приносять трав'яний чай. Депутат чіпляє на вішак сіре пальто. Злегка неголений.

— Завжди десь мотаюся. Але стараюся знаходити вдень півгодини часу, щоб навідатися додому, спустити з другого поверху дитячий візок. Тато в будь-якому разі має приділяти увагу сім'ї, — всміхається.

На кого схожа донька?

— На Єгора. Йому від мене дісталося гостре підборіддя, від дружини — кирпатий носик.

Як пройшли пологи?

— Перша вагітність минула спокійно, а от пологи були не прості. З донькою склалося навпаки. Під час вагітності дружина почувалася не так комфортно, але народила швидко. О десятій вечора відвіз її в лікарню. Були складені сумки, машина стояли під вікнами. Я з тих чоловіків, що не бувають присутніми на пологах. Пообіцяв дружині, що буду завжди на зв'язку. Дорогою додому підібрав товариша. Тільки зайшов у квартиру — дзвонить дружина: "Я все". Злякався, може, пішло щось не так. Але почув у слухавку крик доньки. На пологи пішло трохи більше години. Зараз Ірина почувається прекрасно. Донька їсть та спить. Такий у неї розпорядок.

Як відреагував син на появу сестри?

— Почав запитувати, чи не любитимемо його менше. Пояснюємо, що в жодному разі. Ми його теж дуже чекали. Я балую сина, і іграшками, і розвагами. Наша мама педантичніша, в неї має бути все по полицях. А тато деякі речі спускає.

Із сином усе ясно. Він може обійняти, сказати, що любить. З донькою поки що відчувається якась приємна невідомість. Хочеться, щоб була схожа на Ірину. Моя дружина спокійна, надійна, виважена, чудова мати.

Як ви познайомилися?

— Я товаришував з її двоюрідним братом. З Іриною списалися в інтернеті. Були в тому віці, коли до стосунків треба підходити не тільки з емоціями. Зійшлися на інтересах, літературі, цілях у житті. Я закохувався в її розмови. Зразу зрозумів, що це буде тривалий шлюб. Бо важливо, приходячи додому, розмовляти. Нам є про що. Читаємо однакові книжки із саморозвитку, їздимо на відповідні тренінги.

Хоч як би в мене складалися стосунки із жінками, я завжди просив у Бога таку дружину. І вона знайшлася. Ірина за темпераментом меланхолік, а я — флегматик, сангвінік. Буває, приходжу заморений. Дружина з півгодини мене не чіпає і сина просить. Знає, що чоловіка краще не займати якийсь час, щоб відпочив.

Маєте правила у вихованні дітей?

Треба навчити їх трьом принципам. Перший — це вміння комунікувати з людьми, вливатися у колективи. Другий — фінансова грамотність. Третій — вміння захистися від впливу негативного середовища. В дитсадку, школі чи на роботі.

Плануєте ще поповнення?

Я хотів би трьох діток. Головне, аби для них був ресурс енергії та фінансів. Дружина говорить, що вистачить і двох.

Зараз ви читаєте новину «"Хочеться, щоб була схожа на дружину. Вона спокійна, надійна, виважена"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають