неділя, 24 березня 2019 01:04

Об'їзну дорогу мають відремонтувати до літа

Автор: Володимир Зіньківський
  Ділянка об’їзної дороги на вулиці Грудневій у Гайсині. Через нарікання гайсинчан у соціальних мережах активісти почали вимагати пояснень від влади
Ділянка об’їзної дороги на вулиці Грудневій у Гайсині. Через нарікання гайсинчан у соціальних мережах активісти почали вимагати пояснень від влади

Чи не найголовнішою проблемою в місті гайсинчани називають відсутність об'їзної дороги, яка мала би бути по вулиці Грудневій. Тому що великогабаритним автомобілям доводиться їхати через центр міста. Це спричиняє псування асфальтового покриття та тріщини в будинках на вулицях, якими рухаються вантажівки.

— Районна рада отримала офіційний лист. Компанія "Грант Люмах" провела ремонт по вулиці Грудневій, — каже 53-річний Григорій Боровий, голова районної ради. — Роботи проводились із використанням технології, яка передбачає навантаження 11 тонн. Є підозра, що по даному відрізку дороги було перевантаження. Компанія має усунути недоліки за власний рахунок. Кошти за виконані роботи не будуть оплачені, поки стан автомобільної дороги не буде відповідати нормам.

— Паралельно відкрите кримінальне провадження, — доповнив очільник району Владислав Уткін, 54 роки.

Навесні ситуація погіршилась, асфальт ніби розчинився. Болото та глина замінили традиційне покриття. Водії знають про ситуацію та їдуть іншим шляхом — через центр міста.

Через численні нарікання гайсинчан у соціальних мережах місцеві активісти почали розслідувати ситуацію, вимагаючи пояснень від влади.

— Був проведений ремонт експериментальної ділянки дороги, — пояснює керівник Вінницької області Валерій Коровій, 54 роки. — У конструктивних шарах використовувався стабілізатор, який забезпечує нормативну міцність при менших витратах на будівництво. Служба автомобільних доріг у Вінницькій області погодила експеримент, але за умови оплати робіт після тримісячної експлуатації дорожнього покриття. Однак були виявлені дефекти. Тому роботи не прийняті й не оплачені у сумі 4,4 мільйонів гривень.

Додав, що, відповідно до договору, виконавця робіт зобов'язано взяти на утримання зазначену ділянку дороги до весняно-літнього періоду з проведенням ремонту зруйнованих ділянок.

Зараз ви читаєте новину «Об'їзну дорогу мають відремонтувати до літа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають