Ексклюзиви
субота, 21 вересня 2019 15:10

"Матимемо дев'ять депутатів, а Терешки — 12"

12 вересня в Ковалівці відбулися громадські збори. Обговорювали два варіанти — можливість приєднатися до Терешківської об'єднаної громади чи до Полтави. Прийшли 82 людини.

— Майже всі — з Ковалівки, лише один із Залізничного. Бублик розповідав (Олександр Бублик, сільський голова Ковалівки. — Газета), як ­погано буде з Полтавою, і як добре з Терешками. На голосування виніс питання приєднання до міста, руки ніхто не підняв. Але ж це й не ­означає, що всі за Терешки. Чому не приєднатися, наприклад, до Степненської чи Коломацької громади? — говорить мешканець Ковалівки Володимир Кацалап.

39-річний Олександр Бублик вважає, що об'єднання з Терешками — кращий варіант, ніж із містом.

— На зборах 90 відсотків громади сказали, що до Полтави — ні в якому разі. Якщо ми будемо з обласним центром, Ковалівка матиме лише одного депутата із 40 у міськраді. А сам він мало що зможе вибити для селян. В пріоритеті буде місто, і лише потім, може, щось перепаде на окраїну. ­Наших пенсіонерів змусять платити земельний податок. Зростуть тарифи на воду, побутові відходи. Якщо будемо в Терешківській громаді, матимемо дев'ять депутатів, а Терешки — 12. Вирішуватимемо питання на одному рівні, — говорить Олександр Васильович.

Зі Степненською чи Коломацькою громадами немає порозуміння, тож про об'єднання з ними мова не йде.

— Колись ми вже домовлялися об'єднуватися з Ковалівкою. Мали певні домовленості. І у фінансовому плані, і в спільній позиції щодо виборів в ОТГ, і щодо того, де буде центр громади. Але потім керівництво Ковалівської сільради відмовилося від цих домовленостей. На той момент це залишило неприємний слід. Зараз будь-які відносини з Ковалівкою потрібно обговорювати із коломацькою громадою, — говорить Євген Почечун, 35 років, голова Коломацької ОТГ.

Зараз ви читаєте новину «"Матимемо дев'ять депутатів, а Терешки — 12"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають