субота, 14 вересня 2019 14:45

У Тетієві вимагають звільнити начальника управління освіти

15 депутатів тетіївської міської ради вимагають від мера Руслана Майструка звільнити начальника управління освіти Тетяну Ільїну. У неї низький професіоналізм, відсутня моральність та професійна етика, стверджують.

В інтернеті Тетяна Ільїна принижує колег і погрожує їм звільненням, кажуть про неї деякі містяни.

— Матюки пише. Та ще і з помилками, — говорить 65-річний Іван Сліпий із Тетієва. — Її взагалі до школи не можна підпускати. Зараз поліція відкрила кримінальну справу, де замішана Тетяна Ільїна. Минулий начальник управління освіти Тетяна Коробко підробляла атестаційні листи. А Тетяна Ільїна її прикривала.

У своєму зверненні до мера депутати вказують, що управління освіти готує рішення з граматичними помилками. Частина із них складені невірно юридично. Мовляв, документи суперечать один одному.

— На базарі хліб усе життя продавала, а тепер керує управлінням освіти, — говорить голова тетіївської організації "Справедливість" Антон Лях, 39 років. — Конкурс, коли її обрали, мав бути публічним. Але кандидатів на посаду начальника не оприлюднили. Міська рада тихенько призначила свою людину. Тетяна Ільїна ображає і принижує вчителів. А ті мовчать, бо бояться лишитися без роботи.

Тетяна Ільїна обіймає посаду із березня. На конкурсі була єдиною претенденткою. Звинувачення у свій бік відкидає.

— Брехня і саботаж. Депутати хочуть підняти свій авторитет, який уже нижче плінтуса. П'ятеро депутатів відкликали свої підписи, оскільки їх ввели в оману відносно мене. За пів року я не маю жодного стягнення. Навпаки, отримала дві подяки від Міністерства освіти. Всі ж скарги анонімні, — говорить 53-річна Тетяна Ільїна. — Цього року ми в стані повного безгрошів'я. Змушені реорганізовувати школи. Так, навчання в школі села Горошків скоротили до дев'яти класів. Батьки школярів сказали, щоб я продала автомобіль. Тоді, мовляв, буде за що навчати їхніх дітей. Я прийшла в управління освіти з бізнесу. Заробила на авто до державної служби.

— Тетяна Ільїна обіцяла, що після закриття 10–11-го класів у горошківській школі влаштує наших дітей в інший заклад. Натомість батьки шукали вихід самі. Діти тепер навчаються в сусідньому селі Денихівка, що за 13 кілометрів, — розповідає мешканка села Горошків 48-річна Лідія Мацюк.

Зараз ви читаєте новину «У Тетієві вимагають звільнити начальника управління освіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають