Ексклюзиви
субота, 21 вересня 2019 15:05

Мешканці мікрорайону бунтують проти МАФів

Автор: фото із соціальної мережі ”фейсбук”
  МАФ магазину "Кулиничі" хотіли встановити у мікрорайоні "Садовому" в Розсошенцях Полтавського району. Мешканці виступили проти
МАФ магазину "Кулиничі" хотіли встановити у мікрорайоні "Садовому" в Розсошенцях Полтавського району. Мешканці виступили проти

— Тут живуть майже 10 тисяч людей. Сподіваюся, на нашу думку звернуть увагу. Ми не проти магазинів. Але зараз їх хочуть встановити прямо над трубами. Як зламаються, їх не зможуть відремонтувати. Також є насосна станція. У разі чого до неї ніхто не під'їде, — розповідає Любов Чорненко, мешканка мікрорайону "Садовий" у Розсошенцях Полтавського району. З іншими мешканцями багатоповерхівок виступає проти встановлення МАФу. Без громадських слухань і не за правилами планували розмістити магазин "Кулиничі".

Зустрічаю Любов Володимирівну біля фонтану в "Садовому" 10 вересня. Це мікрорайон Розсошенців із 12 дев'ятиповерхівок, їх звів "Комбінат виробничих підприємств". Жінка тримає планшет із листками, де мають розписуватися люди, які проти МАФу.

— Уже монтують два кіоски. Один — "Кулиничі", другий — начебто продуктовий. Під забудовами — мережа труб, тому для магазинів не зможуть обладнати належним чином санвузли. Ніде навіть буде руки помити. А навіщо тоді нам купувати їжу там, де порушують санітарні норми? — каже Любов Володимирівна.

До неї підходить подружжя — Роман та Оксана Кудінови. Доки Роман підписується, спілкуюся з його дружиною.

— Територія, де хочуть обладнати МАФ, дуже мала. Там газон, дворик, де постійно граються діти. Коли з'явиться магазин, збільшиться кількість автівок, пожвавиться рух на дорогах. А це небезпечно. Хочемо, аби цей мікрорайон лишався чистим, сучасним і європейським, — розповідає Оксана Кудінова. Роман ствердно киває.

Проти нових магазинів підписалися 75 мешканців мікрорайону.

Завдяки піар-службі забудовників мікрорайону зв'язуюся із директором ­фірми "Добробут Полтава" Анатолієм Селецьким. Компанія обслуговує тут прибудинкові території.

— Це земля сільради. Ми жодних дозволів не даємо, нічого не встановлюємо. Замовила сільрада, тож телефонуйте туди, — коментує телефоном Анатолій Павлович.

Голова Щербанівської громади Ігор Процик повідомляє, що скасував рішення про встановлення МАФів.

— По-перше, на найближчу сесію виноситься питання про обмеження договору з підрядником. По-друге, я в усній формі заборонив продовжувати роботи на тій території. Бо вони зарано почали встановлювати магазини. Як потім виявилося, ще й на газових трубах. Полтава­газ, як завжди, "спав", а потім "прокинувся". Тож там нічого не буде.

11 вересня МАФи демонтували, проте в ніч на 12 — перенесли їх до сміттєвих баків, за кілька метрів від попереднього місця.

Зараз ви читаєте новину «Мешканці мікрорайону бунтують проти МАФів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають