неділя, 24 березня 2019 17:26

"Найкращі плоди дерево дасть через рік після обрізування"

Автор: фото з сайту zelenasadyba.com.ua
  Найкраще фруктові дерева обрізати з 20 лютого до кінця березня
Найкраще фруктові дерева обрізати з 20 лютого до кінця березня

— Обрізувати фруктові дерева найкраще до теплої весняної погоди, тобто до кінця березня. Зазвичай, вони прокидаються з 20 лютого. Якраз можна братися до роботи. Бо соки починають іти від коріння до крони, — говорить Євген Дудашев із Білої Церкви. П'ять років займається професійним обрізуванням дерев у Київській області.

— Важливо до середини березня зайнятися фруктовими деревами, яким від трьох до п'яти років. Зрізую всі верхи. Обов'язково обробляю різними садовим варами, що затягують ранки. Також дереву після обрізки допомагає його власний сік. Найкращі плоди дасть через рік після обрізування, — пояснює.

Переважно має крупних клієнтів, які вирощують у садах від 100 до 400 плодових дерев.

— Це фермери або люди, які мають не малі сільськогосподарські обсяги. Минулого тижня був у постійних клієнтів — вирощують 100 яблунь і груш для себе. Мають дітей, онуків. Є кому роздати. Плоди запашні, гарні, без чорних цяточок. Також звертаються дачники. Ще безкоштовно обрізую дерева одиноким небагатим пенсіонерам.

Серед інструментів Євгена ­Дудашева — секатор, сучкоріз, пилки-ножівки, лікувальні мазі і спреї для дерев.

Зараз ви читаєте новину «"Найкращі плоди дерево дасть через рік після обрізування"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають