середа, 12 грудня 2018 11:05

Полтавець заробляє на екзотичних деревах до 1000 грн у день
8

Полтавець виростив майже 700 дерев лимонів на 6 сотках
Фото: Віталій Сороковий
Полтавець виростив майже 700 дерев лимонів на 6 сотках
Полтавець виростив майже 700 дерев лимонів на 6 сотках
Полтавець виростив майже 700 дерев лимонів на 6 сотках
Полтавець виростив майже 700 дерев лимонів на 6 сотках

Віталій Сороковий із Безручок Полтавського району 10 років вирощує лимони в теплиці на 6 соток. Має майже 700 дерев. Продає їх на ринках обласного центру та у квіткових магазинах.

Найдорожче дерево лимона у чоловіка коштує 600 грн, найдешевше, якому не більше року — 30 грн. Розповів Газеті, що вирощування лимонів приносить йому до тисячі гривень у день.

Першим у сім'ї захопився цитрусовими батько підприємця. Коли дерев стало багато, то міг за рік реалізувати до 40 рослин. Віталій почав ще більше розкручувати справу.

"З часом у будинку стало замало місця - зробив теплицю на дворі. Взимку її закриваємо, весною — відкриваємо. Вона як автономний термос з освітленням, яке автоматично включається-виключається. Світло має горіти 12 годин на добу", - продовжив чоловік.

Найстаршому дереву 35 років. Рясно цвіте та дає чимало плодів за рік — кілька десятків кілограм. Для лимонів такий вік — не межа. Дерево може жити 80-90 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як вода з лимоном може замінити ліки

Для продажу чоловік вирощує лимони сорту Павловський. Тіньовитривале дерево заввишки 1,5-2 метри. Плоди тонкошкірі і запашні. Отримав свою назву за те що вже понад 100 років вирощується у російському місті Павлові. Сорт пристосований до кімнатних умов, навіть із слабким освітленням, і може жити при відносно низькій температурі.

"Мої лимони зараз впали у сплячку, ростуть повільно при температурі +5 градусів. З жовтня до березня рослини відпочивають. Можна встановити температуру у +15 градусів і вони продовжать активно рости. Але корисніше дати їм відпочити".

Торік у підприємця купили 180 лимонів, цьогоріч — 250. Коштують від 30 до 600 грн. Що більше дерево, тим дорожче. В "Епіцентрі" кількарічні лимони продають за дві тисячі гривень. Якщо мають 20-30 років — в інтернеті такі можна придбати за $2 тис. Зараз чоловік укладає договір із "Епіцентром", розробляють прейскурант. Впевнений, що зароблятиме більше. Також планує відкрити невеликий магазин у Полтаві

"На горщиках своїх лимонів хочу видрукувати напис: "Раз и навсегда оградите себя и своих близких от покупки Витамина С". Треба мати підхід до покупців. Одна справа виростити дерева, а інша — реалізовувати. Я у Полтаві здаю лимони в магазини квітів під реалізацію", - додав чоловік.

Хоче продавати не тільки дерева, а й плоди. Велике дерево, до 2 м і віком від 6 років, здатне давати майже 200 кг лимонів на рік.

Фермер і селекціонер Анатолій Патій дивує світ своїми експерементами. Чоловік має під Києвом власну бананову ферму.

Зараз ви читаєте новину «Полтавець заробляє на екзотичних деревах до 1000 грн у день». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають