понеділок, 29 липня 2019 10:05

"Заглянувши у двері, голосно кричать: "Дякую", - в Іллінцях безоплатно роздають одяг

"Заглянувши у двері, голосно кричать: "Дякую", - в Іллінцях безоплатно роздають одяг
Леся Максим'як із донькою Кірою роздають одяг для нужденних. Фото: Катерина Драч

Біля входу в магазин "Секонд хенд", що міститься в підвальному приміщенні торгового центру в Іллінцях, стоять декілька картонних коробок із одягом. Продавців немає.
Підходять люди. Перебирають. Приміряють. Забирають те, що їм підійшло.
– Ідея роздавати одяг виникла, тому що далеко не всі можуть собі дозволити купити вживані речі за 180 гривень за кілограм, та навіть не всі мають змогу заплатити 25 гривень за кілограм, – розповідає власниця магазину, 33-річна Леся Максим'як. – Кожних два тижні відбувається повне оновлення товару. Є одяг, що не продався. І щоб усе це не лежало мертвим вантажем, ми вирішили віддавати потребуючим. Зробили оголошення у "Фейсбуці". Його активно поширили. Звичайно, не всі користуються соціальними мережами. Але є люди, які знають, хто потребує. Вони їм переказують. Зокрема, приходила жінка з Неменки, яка взяла 10 кілограмів дитячого одягу для багатодітної сім'ї зі свого села.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гайсині відкрилося друге відділення "Нової Пошти"

Першого дня люди забрали близько двохсот кілограмів речей. Я час від часу виходила подивитися, чи ще щось є. Якщо в коробках було порожньо, наповнювала їх знову, – розповідає Леся.
На запитання, чи дякують їм за таку ініціативу, жінка відповіла: "Ми не чекаємо вдячності. Хоча дехто, заглянувши у двері, голосно кричить "дякую".

Зараз ви читаєте новину «"Заглянувши у двері, голосно кричать: "Дякую", - в Іллінцях безоплатно роздають одяг». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають