неділя, 09 червня 2019 15:50

В Гайсині помер бізнесмен

В Гайсині помер бізнесмен
Петро Крижанівський 12 років працював директором центру зайнятості в Гайсині. Фото з соціальної мережі Фейсбук.

9 червня в Гайсині попрощалися із 49-річним Петром Крижанівським — колишнім директором центру зайнятості. Роботу покинув, до смерті займався бізнесом. Помер 7 червня.
—Батько мене навчив бути справжнім чоловіком. Якщо щось комусь пообіцяв, то обов'язково потрібно виконати. Бо, якщо не стримаєш обіцянку —то не можеш називатися чоловіком, - каже син померлого Роман, 28 років.
Серед присутніх на похороні були колишні колеги покійного— працівники центру зайнятості, підприємці району, близькі та друзі. Медики супроводжували матір покійного Ніну Петрівну. Вона від спеки та хвилювання втрачала свідомість.
Прощальні промови виголошували 30 хвилин.
—Не так давно ми проводжали в останню путь тестя Петра Тарасовича — Федора Омеляновича. А сьогодні вже проводжаємо Петра. Я працював в той період, коли він очолив центр зайнятості в Гайсині. Петро Крижанівський був одним з наймолодших керівників, який вивів центр зайнятості на високий рівень. Завдяки своєму професіоналізму, він користувався повагою керівників району, — виголосив 74-річний Володимир Басюк, колишній директор Вінницького центру зайнятості. Влаштував Петра Тарасовича на роботу. - Пропрацювали з ним разом більше 20 років. Коли він прийшов до мене на співбесіду, я запитав чому він хоче йти зі школи. На що Петро мене відповів: "Скільки я можу пішки ходити в Куну?"
—Мій тато, коли виступав, ніколи не говорив коротко. Він завжди був веселим та драйвовим.
У дитинстві був бешкетником. Після перегляду фільму тато з друзями вирішили прив'язати двох корів хвостами, і спостерігали поки одна другій хвоста не відірвала,— розповідає син померлого Роман. — Батько сам любив читати та прищепив цю любов нам з сестрою. Попри те, що не було можливості купувати книги, він перечитав всю сільську та шкільну бібліотеку. Змалечку пас корів, щоб заробити кошти. Вчив нас, що кожну копійку потрібно заробити. Його так вчив батько. Він вчив мене. Ніколи не втрачав можливості ні на дискотеку сходити, ні з друзями побешкетувати. Любив на мотоциклі поганяти. Коли повернувся з армії, познайомився зі своєю майбутньою дружиною Тетяною Голюк. В перший же вечір зробив пропозицію. Щоб заробити кошти, на ціле літо їздив фарбувати корівники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гайсинчанин Олександр Бевзюк помер в Америці

Народився Петро Крижанівський 26 жовтня 1969 року в селищі Кордишівка Козятинського району Вінницької області. Закінчив школу зі срібною медаллю. Після закінчення школи вступив до Вінницького педагогічного університету на історичний факультет. Вступив в університет, бо мріяв стати секретарем райкому. Після двох років навчання в університеті пішов в армію. Після армії повернувся до університету. Після закінчення університету працював в школі. З 1992 року працював на ринку. В 1998 році Петро Тарасович став директором Гайсинського центру зайнятості. Починав зі спеціаліста. У покійного залишилася матір 69-річна Ніна Петрівна, брат Віталій, дружина Тетяна Федорівна, 49 років, син Роман, 28 років та донька Яна 22 роки.

Зараз ви читаєте новину «В Гайсині помер бізнесмен». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають