Ексклюзиви
четвер, 07 лютого 2019 16:20

Землю в Полтавському районі пустили з молотка
3

У Василівці провели земельний аукціон
Фото: Facebook
У Василівці провели земельний аукціон
У Василівці провели земельний аукціон

6 лютого у Василівці провели аукціон на право оренди ділянки під товарне сільськогосподарське виробництво.

Про це повідомив журналісту "Газети" голова Коломацької ОТГ Євген Почечун.

Василівка - одне з двох сіл у складі Коломацької ОТГ. Ділянка площею 5,5 га розташована за межами населеного пункту, серед поля. Право розпоряджатися нею громада отримала через суд.

"На цей пай не було спадкоємців. Сільська рада виготовила документацію та через суд отримала право власності. Ми ухвалили рішення продати право оренди через аукціон. Поставили максимальну ставку 12 відсотків. Це понад 26 тисяч гривень на рік", — розповів голова Коломацької ОТГ Євген Почечун.

Проводило торги на замовлення Коломацької ОТГ приватне підприємство "ЗемІнвест". Зареєструвалися п'ять агропідприємств. Їхні представники були присутні в залі під час торгів. Аукціон стартував з ціни 26 808 грн. Крок встановили 134,04 грн. Протягом торгів ціна зросла на 47 582,28 грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Підприємець заборгував Терешкам чверть мільйона гривень

Переможцем визнали товариство "Агроцентр-плюс", зареєстроване в Машівці. Його представники запропонували найбільшу ціну - 74 660,72 грн. Договір оренди підпишуть на 10 років.

На території Коломацької ОТГ востаннє проводили земельні аукціони 5 років тому. Тоді агровиробникам передали право на оренду 8 земельних ділянок.

"Це було ще до об'єднання. Тоді через торги передали землі в оренду за мінімальну ціну. Тепер шкодуємо, що виручили так мало грошей. Адже побачили на власні очі, що аукціони можуть бути успішними. Зараз займаємося пошуком таких паїв і виставлятимемо на аукціон", — пояснив Євген Олександрович.

Біля Полтавської РДА прибрали знак "Зупинка заборонена". Звернув увагу на його нелогічність полтавський активіст Геннадій Фетисов.

Зараз ви читаєте новину «Землю в Полтавському районі пустили з молотка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Найбільше читають