вівторок, 05 лютого 2019 17:38

Від Полтавської райдержадміністрації прибрали дорожній знак - не знають, чий

Від Полтавської райдержадміністрації прибрали дорожній знак - не знають, чий
Заборонний знак біля Полтавської РДА прибере поліція. Фото: Геннадій Фетисов

Біля Полтавської РДА щойно прибрали знак "Зупинка заборонена". Сьогодні вдень звернув увагу на його нелогічність полтавський активіст Геннадій Фетисов.

Цей дорожний знак розташований на вул. Шевченка поруч із Полтавською райдержадміністрацією. Стоянку забороняє в робочі години, з 8:00 до 17:00. Блогер та активіст Геннадій Фетисов не перший рік з успіхом бореться за те, щоб навести лад з дорожними знаками в місті та районі.

"Патрульна поліція області, давайте вже визначимось: потрібен знак у цьому місці чи ні? Якщо потрібен - забороніть паркування та карайте порушників. Якщо не потрібен, зніміть!", - написав на сторінці в Facebook Геннадій Фетисов.

Фетисова підтримав заступник голови Полтавської РДА Валентин Герасименко.

"Не знаю, хто, коли і для чого встановив знак. Але він тут ні до чого. Дякую за активну життєву позицію", - прокоментував чиновник допис активіста.

Це питання взяв на контроль особисто т. в.о. начальника відділу безпеки дорожнього руху управління патрульної поліці в Полтавській області Олег Бродський. За його словами, патрульні намагалися отримати інформацію стосовно вказаного дорожного знаку в балансоутримувача міста. Але в міському управлінні ЖКГ не застали начальника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як отримати компенсацію за травму на вулиці - поради юристів

"Ніяких документів на цей знак ми не знайшли. Раніше організацію дорожнього руху виконувала ДАІ. Власник - УЖКГ, балансоутримувач доріг - МШЕД, який перебуває в стадії ліквідації. Цей знак там неактуальний. Поліція видала вимогу на адресу УЖКГ. За кілька годин його демонтували", - пояснив Олег Бродський.

Мова про те, що правила дорожнього руху передбачають на вулицях з одностороннім рухом зупинку транспортних засобів з лівого боку. Але ширина дорожного покриття на цій ділянці вул. Шевченка дозволяє зупинку автомобілів з обох боків дороги. Тому знак встановлений без порушень, але не має сенсу.

"Це центр міста. У нас в центрі парковок немає в принципі. Там державна районна адміністрація, куди люди приїжджають вирішувати справи. Треба десь ставити автомобілі", - додав Олег Бродський.

В Карлівці в парку Героїв вчинили акт вандалізму над зображенням червоно-чорного прапора. Про це повідомляє Карлівська міська рада.

Зараз ви читаєте новину «Від Полтавської райдержадміністрації прибрали дорожній знак - не знають, чий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають