пʼятниця, 25 січня 2019 15:50

Шкільний автобус в громаді є, але діти змушені ходити пішки

Шкільний автобус в громаді є, але діти змушені ходити пішки
В Щербанівській ОТГ діти щодня ходять до школи засніженим лісом. Фото: ura.news

Діти із сіл Нижні Млини і Шмиглі в сніг і мороз долають велику відстань до школи у Горі. Шкільний автобус купили громаді минулої осені. Але учнів він не возить.

Майже 30 дітей змушені долати кілька кілометрів двічі на день. Йдуть лісом, через круту гору. Декому доводиться перетинати сільське кладовище. "Газета" писала про це минулого місяця. Питання досі не вирішене.

"По снігу бредуть, мов маленькі ведмежата. Спускаються з крутої гори. Стежки тут немає. Страшно. Поліція знаходила трупи невідомого проісхождєнія", — розповіла мешканка Нижніх Млинів Олена Цупа, мати школяра.

Тему обговорювали в прямому ефірі на телеканалі UA:Полтава. Голова Щербанівської селищної ради, якій підпорядковуються ці села, наполягає, що транспорт їздить, дітей підвозять. Чому вони ходять пішки — треба спитати в них.

"Я не готовий відповісти, чому діти ходять пішки. Можливо, через погодні умови. Засипало снігом, навіть маршрутки не ходили. Дітки малі, погода гарна. Вони, може, хотіли погратися", - прокоментував Ігор Процик, селищний голова Щербанів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як працюють школи району в негоду

За його словами, Щербанівська сільрада 13 вересня ухвалила програму про підвезення учнів до школи в селі Гора. На грудневій сесії її затвердили. Знайшли перевізника.

Віталій Діденко, голова Полтавської районної ГО "Братерство учасників АТО Полтавщини", наголошує, що цим же автобусом дорослі під'їжджають на роботу. Тому сидячі місця зайняті. Дітям місця не залишається. Крім того, учнів підвозять не до школи, а до найближчої зупинки.

Шкільний автобус на початку навчального року придбали на умовах співфінансування з обласним бюджетом. Але люди кажуть, що нижньомлинським дітям він не допомагає.

"Третього вересня він їздив по всіх селах. Окрім Нижніх Млинів. Чомусь наших дітей не підвозили. Його передали на потреби громади, а не для підвозу школярів", — зазначила вчитель української мови Горянської ЗОШ Лариса Воскобійник.

Начальниця відділу освіти виконавчого комітету Щербанівської сільради Інна Важеніна заявила, що не отримували звернень від батьків.

Ігор Процик сказав, що 1 лютого на сесії Щербанівської селищної ради відбудуться громадські слухання щодо шкільного автобусу. Протягом наступного місяця винесуть на загальне обговорення. Пообіцяв простежити, аби ним не їздили дорослі, навіть вчителі.

Зараз ви читаєте новину «Шкільний автобус в громаді є, але діти змушені ходити пішки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Найбільше читають