пʼятниця, 20 квітня 2018 11:24

Заборонили здавати в оренду приміщення закладів освіти

Заборонили здавати в оренду приміщення закладів освіти
Після прийняття нового закону "Про освіту" будь-яка оренда приміщень закладів освіти стала неможливою. Фото: lviv1256.com

В Україні заборонили здавати в оренду приміщення шкіл і ВНЗ.

"Законодавці намагаючись захистити майно освітніх закладів від нецільового використання створили ситуацію, коли розміщення в університетах їдалень, пралень в гуртожитку, спортивної зали та інших об'єктів, котрі орендували приміщення з метою облаштування навчального процесу стало незаконним", - написав у Facebook в.о. глави Фонду держмайна Віталій Трубаров.

Також заборона орендувати приміщення навчальних закладів стосується держустанов, які розміщені у вільних від навчального процесу приміщеннях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські багатоповерхівки будуватимуть по-новому

"Тому разом з Міносвітою та народними депутатами на парламентському комітеті з питань освіти розробити зміни до закону "Про освіту" щодо надання приміщень в оренду з метою науково-методичного супроводу освітнього процесу", - наголосив Трубаров.

Профільний комітет також попросить Генпрокуратуру не відкривати провадження щодо регіональних відділень ФДМ за нерозірвання договорів оренди. Адже вони необхідні для супроводу освітнього процесу і роботи університету.

Відповідно до нового закону "Про освіту" з 2018 року в Україні дітей до першого класу прийматимуть за адресою прописки. За кожною школою буде закріплена певна територія. Діти, які проживають у її межах, досягнувши 6-річного віку гарантовано отримують місце в цьому навчальному закладі. Якщо в будь-якій іншій школі після прийому закріплених за нею дітей залишаться місця, то можна відправляти дитину туди. Однак інша школа може влаштовувати конкурсний відбір або ставити інші вимоги до дітей.

Зараз ви читаєте новину «Заборонили здавати в оренду приміщення закладів освіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути