вівторок, 18 квітня 2017 14:59

Купівля житла в передмісті — це гра в російську рулетку - експерти

Купівля житла в передмісті — це гра в російську рулетку - експерти
Колишній заступник міністра регіонального розвитку і будівництва Анатолій Беркута каже, що при покупці квартири на етапі котловану завжди "виникають питання"

Купівля квартири в передмісті столиці передбачає значні ризики для приватних інвесторів. Таку думку в коментарі виданню "Апостроф" висловили провідні українські фахівці у сфері нерухомості.

На думку експерта з оцінки нерухомості з більш ніж п'ятнадцятирічним стажем Бориса Куценко основоположною проблемою життя в передмісті є нерозвинена інфраструктура, про яку воліють замовчувати забудовники з периферії. За його словами, купуючи нібито дешевшу нерухомість за Києвом, цілком можна зіткнутися з такими немислимими на перший погляд проблемами, як відсутність підключення до водопроводу. Експерт зазначає, що перш за все це стосується Петропавлівської Борщагівки, Гостомеля, Ворзеля, Хотова та ряду інших міст і селищ Київської області. "Деякі населені пункти мають менше проблем з водопостачанням або підведенням каналізації, але страждають від якості води. Часто не рятують навіть фільтри: вода іржава, з присмаком металу. Так що купівля житла в передмісті - це як гра в російську рулетку. Ніколи не знаєш, пощастить тобі чи ні", - заключив Борис Куценко, додавши що купуючи нерухомість в передмісті люди також часто стикаються з дефіцитом місць у дитсадках і школах, неякісним медичним обслуговуванням та іншими проблемами, якими не бажає займатися місцева влада.

Інший експерт в сфері нерухомості заслужений економіст України, колишній заступник міністра регіонального розвитку і будівництва Анатолій Беркута підтвердив ці слова, розповівши про підводні камені ціноутворення в передмісті столиці.

За його словами, будувати житло в передмісті дешевше, ніж в Києві, в силу цілого ряду обставин. "Є дуже дешеві будівлі, але доступність від них до робочого місця складна, і люди це розуміють. Екологія не завжди хороша, саме планувально-конструктивне рішення теж часто не на висоті", - розповів Беркута. На думку екс-чиновника, найкраще купувати житло в будинку, який "вже побудований і введений в експлуатацію, підключений до інженерних мереж", оскільки саме у забудовників в області з цим найбільші проблеми. Анатолій Беркута наголосив, що при покупці квартири на етапі котловану завжди "виникають питання". "Звичайно, це дешевше. Але це досить великий ризик. Об'єкт створюється, а потім виявляється, що він не може бути підключений, що туди неможливо подати напругу. А потім взагалі виявляється, що це самовільне будівництво. Його заморожують - гроші пропали. І прикладів таких маса", - зазначив екс-заступник міністра регіонального розвитку і будівництва.

Зараз ви читаєте новину «Купівля житла в передмісті — це гра в російську рулетку - експерти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути