Ексклюзиви
понеділок, 28 лютого 2011 09:25

Експерти: Ціни на житло залишатимуться "мінімально можливими"

Експерти: Ціни на житло залишатимуться "мінімально можливими"

На сьогоднішній день середня вартість квадратного метра все ще близька до свого мінімально можливого ринкового показника. Однак зростання цін також не варто очікувати, оскільки найближчим роком не зміниться низка макроекономічних чинників, які змогли б підтримати попит і спричинити його помітну активізацію.

Про це розповіла керівник відділу маркетингу і досліджень компанії "Knight Frank" Наталія Проніна.

За її словами, в період кризи ринок в сегментах бізнес і економ перетворився на ринок покупця. Це позначається на політиці ціноутворення, зокрема для житла економ. У сегменті економ класу існує ціла низка проблем, породжених фінансово-економічною кризою в країні. Це недовіра до забудовників, ризики довгобудів, дуже обмежене і дороге кредитування, падіння реальних доходів громадян. Стагнація цін тут має реальні та адекватні причини.

З усіх сегментів бізнес клас продемонстрував найбільше зниження цін в кризу. Істотних змін показника середньої ціни по сегменту 2011 року не очікують.

Ринок елітного житла Києва традиційно проявляє стабільність і стійкість. Сьогоднішня ціна адекватна ринку і більш конкурентна порівняно із вторинним ринком. Чекати її істотної зміни 2011 року немає підстав. Можливі коливання середньої вартості в межах +/- 5%.

Первинне житло економ класу після падіння цін на вторинному ринку продовжує конкурувати з ним через обмежений попит. Вартість квартир у новобудовах продовжує залишатися порівняно низькою.

У сегменті бізнес класу зростання цін на одних об'єктах буде компенсоване виходом нових проектів з цінами нижче середньоринкових. Тут прогнозують підвищення цін у межах 3-5% за підсумками року.

Зараз ви читаєте новину «Експерти: Ціни на житло залишатимуться "мінімально можливими"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути