Ексклюзиви
вівторок, 22 лютого 2011 12:31

На ринку житла найшвидше дешевшають однокімнатні квартири та "гостинки"

На ринку житла найшвидше дешевшають однокімнатні квартири та "гостинки"

Ріелтори допускають зниження цін на житло до кінця року в межах 10%. Такий прогноз озвучив сьогодні, 22 лютого, на прес-конференції голова комітету з аналітики Союзу фахівців з нерухомого майна України (ССНУ) Всеволод Жоголєв.

За словами експерта, вартість "гоcтинок" і однокімнатних квартир зменшується найбільшими темпами, при цьому вартість "гостинок" в січні продовжувала знижуватися.

Як повідомив президент ССНУ Олександр Рубанов, станом на 1 січня 2011 року середня вартість "гостинки" в Києві становить $ 53 тис., 1-кімнатної квартири $ 71,2 тис., 2-кімнатної квартири $ 97,9 тис., 3-кімнатної квартири $ 130,2 тис.

За даними ССНУ, вартість житла в Києві в 2010 році в доларовому еквіваленті знизилася на 6%. При цьому істотна частка зниження припала на жовтень-грудень минулого року. У той же час квартири в нових будинках у столиці минулого року не подешевшали.

Жоголєв уточнив, що така ситуація характерна для більшості великих міст, за винятком Одеси і Криму, де ціни на житло минулого року залишалися стабільними.

Зараз ви читаєте новину «На ринку житла найшвидше дешевшають однокімнатні квартири та "гостинки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути