Ексклюзиви
середа, 23 лютого 2011 11:05

У Криму обвалилися ціни на житло

У Криму обвалилися ціни на житло

У Криму за останній рік обсяг продажів житлової нерухомості впав в 2-3 рази у всіх містах. Агентства змушені опускати ціни.

Крім того, за минулий рік істотно скоротилася кількість агентств з продажу житла. Аналітики кажуть, що причиною тому стали відпочатку завищені ціни, повідомляє портал "Дело".

"Крим у кілька разів переплюнув Київ з переоцінки всіх типів нерухомості, особливо житлової. Та цінова політика, яка формувалася протягом останніх 5-ти років, не піддавалась ні яким поясненням. Як забудовники, так і спекулянти (навіть звичайні продавці) істотно завищували ціни на об'єкти нерухомості", - пояснив фахівець з маркетингу "SV Development" Сергій Костецький.

На сьогоднішній день не відзначається високою активності і на ринку нерухомості Евпаторіі. за словами словами директора АН "Варіант" Тетяни Усканенко, кредитні програми банків 2010 року не працювали.

"Сьогодні більшою популярністю користуються "бюджетні" одно-і двокімнатні квартири на вторинному ринку", - зазначила експерт.

Не поспішають купувати новобудови і в Алушті, так як вони розташовані далеко від моря. У Феодосії порівняно з 2007-2008 роками попит на житло знизився приблизно в 2-3 рази. За словами директора АН "Провінція" (Феодосія) Андрія Болдирєва, особливою популярні серед покупців будинки і ділянки.

"Якщо в Києві та інших обласних центрах корекція цін сталася ще в 2009 - середині 2010 року, то до Криму ця хвиля тільки докотилася, люди-продавці зрозуміли, що попиту немає, ціни нереально високі, тому треба щось робити, тобто - знижувати ціну пропозиції. Зараз пропозиція в 25-30 разів більше ніж платоспроможний попит", - продовжив Костецький.

Криза на ринку нерухомості не обійшла і ялтинські агентства. Кількість угод 2010 року знизилося в 3-4 рази. На загальному тлі зниження цін, вартість квадратних метрів в Ялті значно не знизилася. Сьогодні вкрай рідко можна знайти 2-х кімнатну квартиру за 50 тис у.о. Продавець готовий знизити ціну тільки у разі дуже термінового продажу.

Зараз ви читаєте новину «У Криму обвалилися ціни на житло». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути