середа, 10 серпня 2011 16:48

Ціни на вторинне житло в Україні стабільно знижуватимуться - експерт

Ціни на вторинне житло в Україні стабільно знижуватимуться - експерт

У найближчі півроку всі приватні та державні інститути будуть підтримувати стабільну ситуацію у світовій економіці, тому криза на ринку житла малоймовірна.

Таку думку висловив комерційний директор компанії ПАТ "Нерухомість столиці" Костянтин Браво.

"Тому ми очікуємо, що восени на ринку нерухомості буде спостерігатися сезонне зростання попиту, як на житлову, так і на комерційну нерухомість, за винятком офісних приміщень середньої площі - 100-300 кв. Ціни на первинному ринку, найімовірніше, залишаться на поточному рівні, можливо незначне коливання "плюс-мінус" 1-2% вартості квартир у споруджуваних будинках", - спрогнозував він.

Як вважає глава національної ради Ріелторської плати України Олександр Бондаренко, вартість вторинного житла в Україні та без урахування можливої ??другої хвилі кризи продовжить знижуватися на 1-1,5% щомісяця протягом року, тоді як повторна криза може привести до одноразового зниження цін приблизно на 10% з наступним щомісячним здешевленням житла на рівні 1% протягом півроку.

"Ми і так вже на межі. Думаю, що значних цінових коливань не буде - в середньому зниження цін на вторинне житло становитиме 2% щомісяця, і вторинне житло за вартістю підтягнеться до вартості первинного", - спрогнозував президент Союзу фахівців з нерухомості України Олександр Рубанов.

Зараз ви читаєте новину «Ціни на вторинне житло в Україні стабільно знижуватимуться - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути