середа, 10 серпня 2011 15:26

Ніяка криза не обвалить ціни на житло в Україні - забудовники

Ніяка криза не обвалить ціни на житло в Україні - забудовники

Суттєвого зниження цін на нерухомість в Україні в разі другої хвилі фінансової кризи, ймовірність настання якої оцінюють як вкрай низьку, не буде.

Таку думку висловив директор департаменту девелопменту інвестиційно-будівельної корпорації "Авантаж" Іван Некрасов.

"Насамперед, хочу зазначити, що ймовірність настання найближчим часом другої хвилі фінансово-економічної кризи в Україні, на мій погляд, не висока. Будівництво є чітким індикатором економічної ситуації в країні. І сьогодні показники цього індикатора свідчать про те, що в будівельній галузі йдуть стабілізаційні процеси. Тому розглядати можливий вплив другої хвилі можливої ??кризи я би став суто теоретично. Якщо казати про вартість житлової та комерційної нерухомості, то обвалу цін квадратного метра, на мій погляд, не станеться", - сказав він.

Некрасов зазначив, що девелопери на сьогодні не мають достатньої кількості грошей в резерві, щоб дозволити собі істотне зниження цін.

"Тому багато девелоперів, швидше за все, віддадуть перевагу призупинити і "законсервувати" проекти, ніж реалізовувати їх за ціною нижчою за рівень собівартості", - додав він.

"У разі другої хвилі кризи основним процесом, який зумовлюватиме ситуацію на ринку девелопменту, стане перерозподіл грошових мас. В рамках цього цілком можливі такі диверсифікаційні процеси для володарів великих капіталів, як злиття компаній-забудовників і непрофільних компаній, що мають вільні ресурси", - спрогнозував експерт.

За його словами, проекти, які до початку другої хвилі кризи будуть близькі до завершення, швидше за все, будуть реалізовані на тлі відсутності виходу на ринок нових масштабних проектів.

"Разом з тим будуть реалізовуватися дрібні проекти. Це може бути зведення торговельних або офісних майданчиків під конкретного замовника, а також реалізація проектів з приватної забудови. Тобто навіть у разі другої хвилі кризи компанії будівельної галузі, в тому числі і ринку девелопменту, прагнутимуть зберегти стійкість і докладати максимум зусиль для того, щоб вижити в складних економічних умовах", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Ніяка криза не обвалить ціни на житло в Україні - забудовники». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути