Ексклюзиви
середа, 04 липня 2018 17:57

Як зміниться ціна квартир після оновлення будівельних норм

Як зміниться ціна квартир після оновлення будівельних норм
За новими нормами обмежать поверховість та щільність забудови у містах та населених пунктах. Фото: прозорий погляд

Впровадження нових державних будівельних норм глобально не позначиться на ціні нерухомості.

"Наприклад, відсутність сміттєпроводів може навіть знизити ціну. Якщо додамо ліфт у паркінг, то вартість теж може зменшитися. Тоді будуть не потрібні зайві входи-виходи. Однак це незначні коливання в ціні", - каже заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Лев Парцхаладзе, пише "Обозреватель".

За його словами, за новими ДБН під часбудівництва шкіл застосовуватимуть енергозберігаючі технології.

"Це підвищить ціну. Однак тоді можна буде економити 20-30 відсотків газу. Плюс - термін експлуатації таких будівель збільшується на 25-30 відсотків. Ми не такі багаті, щоб будувати дешево", - наголошує Лев Парцхаладзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яке житло українці купують найчастіше

За новими нормами обмежать поверховість та щільність забудови у населених пунктах.

"У містах, особливо в мільйонниках, це - гостра проблема. Зараз будівельну політику визначають три складових: бізнес, громадськість та влада. Формувати поверховість треба залежно від населеного пункту, від кількості населення. Зараз у невеликому селі можуть зводити багатоповерхівки. А там мережі не готові до такого навантаження. Немає ні пожежної, ні шкільної, ні медичної інфраструктури", - підсумовує заступник міністра.

Нові державні будівельні норми з містобудування набудуть чинності з 1 вересня 2018 року. Введуть правила, які регулюватимуть будівництво в зелених зонах. У містах з населенням до 50 тис. людей заборонять будівлі вище 3 поверхів. У містах від 100-150 тис. дозволять будувати 9-поверхівки. У мегаполісах - будинки висотою понад 20 поверхів. Нові норми забороняють проектувати парковки на тротуарах, дорогах і на території житлового комплексу. Замість цього пропонують створювати підземні гаражі або відкриті майданчики за 300-500 м від розташування будинку.

Зараз ви читаєте новину «Як зміниться ціна квартир після оновлення будівельних норм». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути