середа, 18 лютого 2009 16:50

Купувати квартири зараз не варто

 

46-те місце посів Київ у світовому рейтингу найдорожчої нерухомості світу. Міжнародна компанія нерухомості "Ґлобал проперті гайд" брала до уваги квартири в центральних частинах світових столиць. За оцінками експертів, житло в центрі Києва в середньому обійдеться в $3504 за кв. м.

Однак у решті районів столиці України ціни вдвічі нижчі. У грудні 2008-го однокімнатну готельку на Лівобережжі продавали за $45 тис., тепер — за $35–40 тис. Однокімнатні квартири на житломасивах Березняки, Микільська Борщагівка, Оболонь, виставляють по $60–70 тис.

— Купувати квартири зараз не варто, краще ще зачекати, — радить аналітик інвесткомпанії "Альфа капітал Україна" Андрій Губачов, 28 років. — Через півроку-рік нові помешкання продаватимуть нижче собівартості, по 1000–1200 доларів за квадратний метр. Поки що тримають ціну на двох тисячах. Нерухомість дешевшатиме тиждень за тижнем. Більшість власників квартир ще не відчули глибини прірви, у якій перебуває країна, тому ще вагаються. Але пропозиція житла зростає, а попит різко зменшується. Тому власникам помешкань варто не зволікати. Продавайте зараз, бо буде ще дешевше.

42-річна киянка Вікторія Губаль та її чоловік десять років складали на житло. Мають $50 тис.:

— Вирішили вже купити гостинку, але знайома ріелторка сказала, що до літа квартири ще подешевшають. І ми чекаємо. Дасть Бог, матимемо нормальну квартиру. Досі живемо в орендованій. Платимо по 2 тисячі гривень на місяць.

Зараз ви читаєте новину «Купувати квартири зараз не варто». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути