пʼятниця, 24 травня 2024 12:34

Атипове видалення зуба мудрості в Києві

Не треба бути впевненим у тому, що зуби мудрості абсолютно не потрібні людині. При правильному їх зростанні та розташуванні вони виконуватимуть величезну роль, тому лікарі намагаються докласти максимум зусиль, щоб зберегти ці зуби. Але є показання, при яких видалення є обов'язковим, особливо атипове видалення.

Автор: МЕД-ДЕО
  Є показання, при яких видалення зуба мудрості є обов'язковим
Є показання, при яких видалення зуба мудрості є обов'язковим

Під цим терміном розуміють метод видалення зуба мудрості або кореня із застосування бору та хірургічних інструментів. Атипове видалення зуба мудрості потрібно в тих випадках, коли видалити корінь або зуб із застосуванням елеваторів і щипців не вдасться. Цю та інші процедури роблять у медичному центрі "МЕД-ДЕО", де застосовують перевірені технології.

Показання до видалення зуба мудрості

Ці зуби називаються молярами чи вісімками. Вони прорізаються лише після того, як усі інші зуби з'явилися. Верхні зуби мудрості можуть прямувати назовні і цим викликати порушення слизової оболонки щоки. Нижні моляри часто ушкоджують сусідні зуби. Тому свідчень до їхнього видалення не так мало:

• неправильне розташування моляра, його форми чи кореня;

• неповне прорізування;

• запалення ясен та поява гною;

• карієс та ураження тканин;

• травматичні ушкодження щоки;

• відсутність протилежного зуба мудрості;

• планове лікування із встановленням брекет-системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки хвилин треба чистити зуби

Кожен випадок індивідуальний, тому рішення приймається лише після ретельної діагностики та перевірки всіх факторів.

Порядок атипового видалення зуба мудрості

Операції з видалення молярів зачіпають не тільки самі зуби та слизову, але також потрібно працювати з кісткою та окістям. Найчастіше використовується місцева анестезія, але у крайніх випадках використовують загальний наркоз. Медикаментозний сон унеможливлює для пацієнта психологічні бар'єри.

Попередньо робиться панорамний знімок для визначення розташування зубів, оцінки їх довжини, форми коріння, відстані до нерва та гайморових пазух. Після невеликого прорізування лікарю вдасться оцінити кількість кісткової тканини під коронкою. Це дозволить спланувати операцію.

Попередньо хірурги видаляє кісткову "кришку", після чого розділяє коронку та корінь, щоб почергово витягти їх. Після проведення операції пацієнт зобов'язаний прийняти курс антибіотиків, засобів проти запалення та больових відчуттів.

Особливості та переваги стоматології "МЕД-ДЕО"

Оснащення професійним та сучасним обладнанням дозволить забезпечити надійне лікування та гарантувати стабільність результату. Постійне підвищення рівня навичок та збільшення досвіду забезпечать належні результати лікування. Багато технологій, що застосовуються, є інноваційними.

 

ТОВ "МЕД-ДЕО КОМПАНІ". Ліцензія МОЗ України на провадження господарської діяльності з медичної практики серія АГ №600460 від 06 липня 2012 року (рішення №23 від 07.06.2012).

Зараз ви читаєте новину «Атипове видалення зуба мудрості в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути