четвер, 31 грудня 2009 15:35

Жителям Шушвалівки до райцентру їхати з двома пересадками

Жителям села Шушвалівка на Глобинщині добиратися до райцентру треба з пересадками. Їм слід дістатися до сусідньої Мозоліївки, щоб сісти на автобус "Мозоліївка–Кременчук". Він курсує через Градизьк. Там пасажири виходять, а звідти вже їдуть на Глобине.

— У селі висить об"ява, що кожну п"ятницю зранку має бути автобус. Так його ж немає. Років 15 тому автобус щодня по п"ять рейсів робив. Ну, згоден, що тоді людей було більше. Потім сказали, що дамба вузька, автобусу незручно їздить, — розказує місцевий житель Віктор Богославський, 68 років. — Щоб сісти на автобус "Мозоліївка–Кременчук", нам треба пройти пішки кілометрів сім. Добре, що хоч продукти в магазин хазяйка завозить.

Щоб найняти когось з односельців, хто має власне авто, аби з"їздити до Глобиного, треба заплатити 150 грн. Добиратися близько 50 км. До Градизька трохи більше як 30 км — поїздка обійдеться в 120 грн. Долаючи 56 км до Кременчука, заплатити доведеться 250 грн.

Щоб сісти на автобус, треба пройти пішки кілометрів сім

— Ми вже й до прем"єрки Юлії Тимошенко дзвонили. Чули, що вона зобов"язала уладить цю проблему в сільській раді й райдержадміністрації. Три п"ятниці автобус заїжджав у село, а потім знову не було. Ми розуміємо, що тепер це приватні автобуси. Їм треба, аби набився повен салон людей, тоді їм вигідно. Так пускали ж великий ЛАЗ, аби якусь невеличку "газельку" дали. Одну п"ятницю вийшли на зупинку чоловік 15, автобуса не було, тому наступного разу вже люди не прийшли, — розказує пенсіонерка Раїса Ломака, 74 роки. — Немає чим по ліки поїхати, а медпункт у селі не працює. Ціле літо автобус не ходив.

— Приватний перевізник Петро Пшеничний обіцяв перевозити людей, доки дорогу не замете, — каже сільський голова Степан Скриль, 49 років. — Тепер він не йде на контакт. Люди скаржаться. Адже рух практично паралізовано. Якщо цей перевізник не з"явиться, будемо шукати нового. Але тут ще проблема в тому, що дамба вузька, транспортним засобам там розминатися важко.

У Шушвалівці приблизно 250 жителів.

Зараз ви читаєте новину «Жителям Шушвалівки до райцентру їхати з двома пересадками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути