пʼятниця, 14 вересня 2007 07:07

Вулицями Нової Галещини течуть нечистоти

Півтора місяця тому блискавка вдарила в повітряну електромережу каналізаційно-насосної станції в селищі Нова Галещина Козельщинського району. Вийшли з ладу два насоси. Потому перегорів третій, резервний.

Відтоді нечистоти течуть вулицями поміж житловими будинками, дитсадком, школою, будинком культури та збанкрутілим державним підприємством "Біофабрика". Раніше станція була в нього на балансі. Тепер її утримує житлово-комунальне підприємство.

— Я двічі їздила до губернатора, була в обласному управлінні з питань надзвичайних ситуацій. Та нам лише штрафи різні інстанції понакладали, — бідкається селищний голова Надія Ярмолюк, 47 років. — Наш голова райдержадміністрації Наталія Литвин не написала жодного листа обласному керівництву. Бо вона соціалістка, а я на виборах до райради йшла у списках "Нашої України".

Нині селищна рада шукає в Кременчуці фірму, яка перемотала б двигуни в борг. Але навіть якщо станцію запустять, проблема вивозу нечистот не зникне. Через брак коштів їх зливали на територію колишнього лісорозсадника за 2 км від селища. Для вивозу бочок до полів фільтрації за 7 км від Нової Галещини автоколоні слід платити 6 тис. грн на тиждень. Таких грошей у бюджеті немає.

Насосна станція обслуговує 3,5 тис. жителів.

Зараз ви читаєте новину «Вулицями Нової Галещини течуть нечистоти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути