вівторок, 29 квітня 2008 16:21

Володимир Колесніков віддав Галерею мистецтв Анатолію Кукобі

У Полтаві відкрилася виставка "Рух у просторі і часі" київського художника Володимира Колеснікова, 56 років. На картинах — танець від класичного балету до сучасного мистецтва.

Художник створив таких 120 робіт.

— Цю тему обрав, бо її ніхто не торкався, — каже Колесніков. — Деґа, Латрек, наш Фіонов малювали закулісних балерин. Я зобразив танець у русі. Спрямовую потік танцювальної фантазії, що відштовхується від конкретної режисерської задачі.

Колесніков народився в Луцьку, навчався у Львові. Частину життя прожив у Полтаві. Нині працює в Києві. Має онуку-балерину. Вона студентка хореографічного училища.

— Це і надихає, — веде далі художник. — Приходжу в майстерню і працюю. Іноді тижнями сиджу в ній. У мене в Києві гарна майстерня — 70 "квадратів". Розташована в центрі, на Печерську.

Твори Колеснікова коштують від $3 тис. за графіку й від від $5 тис. — за живопис.

— У Полтаві в мене купили сім картин, — зауважує. — Для Полтави це нормально. Місто купило картину "Лісові мавки". Інші — приватні особи. За скільки, не скажу. Одну подарував Галереї мистецтв — "Лебедине озеро".

У Галереї мистецтв у Полтаві Колесніков виставляється вперше. Хоча ідея будівництва цього закладу належить саме йому.

— Її придумав і почав будувати сам, — розповідає. — Ділянку виділив тодішній голова міськвиконкому Іван Онопрієнко. У мене була своя фірма "Мистецтво". За її рахунок велося будівництво. Вивів підвал, почали зводити перший поверх. А в 1991 році, коли почалася інфляція, віддав Галерею Кукобі (тодішньому мерові Полтави. — "ГПУ"), щоб добудував.

Альбом робіт художника продається за 500 грн.


Полтава, вул. Фрунзе, 5, Галерея мистецтв, тел. 56 07 31. Виставка діє до 4 травня.

Зараз ви читаєте новину «Володимир Колесніков віддав Галерею мистецтв Анатолію Кукобі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути