середа, 07 травня 2008 18:43

Василь Коваленко розшукує маму Зінаїду Андріївну

Автор: фото з архіву Василя Коваленка
  Родина Коваленків із Лазірок Оржицького району у себе вдома. Нині покійна Лідія та Василь із дітьми Оксаною та Аліною. Кінець 1990-х
Родина Коваленків із Лазірок Оржицького району у себе вдома. Нині покійна Лідія та Василь із дітьми Оксаною та Аліною. Кінець 1990-х

На фото кінця 1990-х подружжя Лідія та Василь Коваленки з села Лазірки Оржицького району. Поруч із ними — донька Лідії від першого шлюбу Оксана (ліворуч) та спільна донька Аліна.

Саме в ці роки у Василя почали набрякати ноги. Найбільше дошкуляла ліва — стала чорною. 1998-го йому дали другу групу інвалідності, а 2001-го, через загнивання, — першу. Хотіли ампутувати кінцівку, але медики в Полтаві порадили не робити цього. Нині у чоловіка "слоняча нога" — кістка і м"язи ростуть вшир. Їздить на інвалідному візку, що цього року дали в Оржицькому районному відділі соцзабезпечення.

У селі кажуть, його дружина мала коханця, який нині покійний. Він був кремезним, у боротьбі кинув Василя об землю, той забився ногами. Звідти і травма. 2006-го Лідію знайшли повішеною в садку. Визнали за самогубство. Доньок забрала на виховання її мати. Чоловік зостався жити в хаті сам.

— Мені дуже хочеться зустрітися зі своєю мамою Зінаїдою Андріївною. Я її ніколи не бачив. Мене виховали в інтернаті, — каже 42-річний Василь.

Він народився 23 серпня 1965 року в Лип"янці Карлівського району. Його віддали в будинок малюка в Гадяч. Навчався в Майорщинській школі-інтернаті у Гребінківському районі. Вивчився на тракториста в ПТУ N46 у Лазірках. У цьому селі й залишився.

— Робив запити в радгосп у Лип"янку, писав у газету "Сільські вісті", звертався в телепрограму "Ключовий момент", але так рідні й не знайшов, — веде далі чоловік. — А так же хочеться зустрітися. Я ні для кого обузою не стану, сам живу і далі не пропаду. Просто рідна кров кличе. Невже так і не пощастить побачитися?

Зараз ви читаєте новину «Василь Коваленко розшукує маму Зінаїду Андріївну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути