понеділок, 11 лютого 2008 16:18

Священиків Київського патріархату виганяють із церкви

Жителі села Бутенки Кобеляцького району молитися ходять до колишньої контори. Там храм святого Пантелеймона.

— Краще б ту церкву по камінчиках розібрали. Аби тільки люди через неї не сварилися, — обурюється голова правління Кобеляцької райспоживспілки Світлана Хмілевська, 56 років. — Приміщення належало спілці. Ми його вирішили продати релігійній громаді святого Пантелеймона. Тоді вона ще була Московського патріархату. Та від них не поступали кошти. А як вийшла постанова про безплатну передачу майна, то й передали їм контору.

2000 року за приміщення райспоживспілка просила 4,2 тис. грн.

— Ми назбирали 420 гривень і заплатили. Більше не змогли, — каже настоятель церкви Іоанна Предтечі з сусіднього села Марківка Дмитро Кулічковський, 46 років. Тоді він служив і в Бутенках. — За два роки розбиту контору відремонтували тисяч за п"ять-шість.

2005-го громада разом зі священиком перейшла до Київського патріархату. Отець Дмитро відтоді служить у Марківці, а до Бутенків приїхав настоятель Василь Сус, 28 років.

— Тепер Московський патріархат виганяє нас. Нам представили рішення господарського суду. Кажуть, що церква належить їм. Ми подаватимемо зустрічний позов, — зауважує він.

Зараз ви читаєте новину «Священиків Київського патріархату виганяють із церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути