пʼятниця, 11 травня 2007 07:11

Ольга Гришина сама виховує сімох дітей

Президент України Віктор Ющенко присвоїв звання "Мати-героїня" 12 полтавкам. Одна з них, 46-річна Ольга Гришина, живе в селі Яблуневе Оржицького району й сама виховує сімох дітей. Має трьох онуків.

— Розлучилася з чоловіком 13 років тому, бо він пив і все виносив із дому. Зараз живе в Кривому Розі, — каже жінка. — 2005 року його борг по аліментах складав вісім тисяч гривень.

Два сини, Віктор і Сергій, та донька Олена одружені. Мають власне житло. Виховують уже своїх дітей. Із матір"ю живуть дев"ятикласник Роман і двійнята Вікторія та Ірина. А також Владислав — учень 7 класу. Він — інвалід по зору, з народження не бачить на одне око.

Відколи колгосп розпався, Ольга не має постійної роботи. Живе родина з 40 соток городу та за рахунок допомоги на дітей. Мешкають у "времянці" на 40 кв. м. Житло без зручностей. Тримають курей, каченят, двох поросят, індичок. Є 5,5 га паю в оренді. Тиждень тому взяли в кредит корову за 3,5 тис. грн. У червні вона отелиться. Виплачуватимуть борг заробленими за молоко грошима.

— Дуже важко самій, — розказує мати. — На місяць нам би на прожиття вистачало гривень 400. Я отримую 288 гривень соцдопомоги, а на Владікову пенсію по інвалідності виплачуємо ще й кредит за холодильник, телевізор та мікроволновку. Півтисячі гривень у місяць віддаємо. Та я не жалію, що багато дітей. Дуже люблю їх усіх.

Коли всі діти жили з матір"ю, Ольга щодня варила 12-літровий чавун борщу. Каже, на прання за раз іде пачка порошку "Ґала". Подруги подарували їй пральну машину-"малютку" за 300 грн.

Зараз ви читаєте новину «Ольга Гришина сама виховує сімох дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути