понеділок, 08 вересня 2008 19:10

Невідомі розфарбували три танки

Три тижні тому в Комсомольську біля пагорба Слави розфарбували три танки. На них маркерами та фарбою написали свої імена, зізнання одне одному.

— Комсомольськ молодий, але на нашій території багато місць і пам"ятних знаків, пов"язаних з історією Великої Вітчизняної війни. І ми збентежені відношенням молоді до історії, — каже директор Історико-культурологічного центру "Гардарік" Валентина Сергачова, 45 років. Ця громадська організація займається дослідженням історії монументів та пам"ятних місць області й Комсомольська зокрема. Звертається до влади, щоб виділили гроші на ремонт пам"яток.

Раніше всі скульптурні споруди в Комсомольську перебували на обліку організації зі збереження пам"яток історії, культури й архітектури. Її працівники слідкували за станом пам"ятних знаків та мали всю відповідну документацію. Нині ця організація припинила існування.

Танки стоять на перехресті вулиць Миру й Конституції біля стели "Хто загинув за Дніпро — буде жити вічно". Її нині реконструюють до 65-річчя форсування річки в роки Другої світової війни. Роботи завершать до 25 вересня. На ремонт із міського бюджету виділили 200 тис. грн. На шпилі пам"ятника написи "Ми любимо техно", "Тут були ми", "Я люблю тебе" тощо.

У міліції зазначають, заяви щодо розфарбування танків не надходили. Винних ніхто не шукав.

Зараз ви читаєте новину «Невідомі розфарбували три танки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути