четвер, 30 жовтня 2008 15:00

Готуйте тачки для профспілкових босів!

Чесні вибори нового керівництва Федерації профспілок України знову опинилися під загрозою зриву. Нещодавно профспілка працівників енергетики й електротехнічної промисловості на чолі з Сергієм Шишовим ухвалила рішення пропонувати Президії ФПУ обрати нового голову не на грудневому з"їзді, а на раді Федерації. Уже призначено й дату проведення цих псевдовиборів — 20 листопада.

Для нас, пересічних членів профспілки, зрозуміло, що подібні рішення енергетиків "натхнені згори". Морально застарілі керівники ФПУ — виконувач обов"язків голови Ігор Луцишин, його заступники Григорій Осовий і Сергій Українець дотепер виконують замовлення свого колишнього боса Олександра Юркіна. Прекрасно розуміючи, що у законний спосіб вони не мають шансів залишитися на керівних постах, вирішили порушити закон та статут організації, обравши керівника заочно, як кажуть, у вузькому колі.

Навіщо це потрібно спадкоємцям Юркіна? Насамперед, щоб "своя людина" вберегла від руйнування схеми їхнього особистого збагачення за рахунок профспілкового майна. Адже й нині розкрадання й розбазарювання санаторіїв і спортивних комплексів у ФПУ триває: готуються до незаконного продажу санаторій ім. Чувиріна в Саках, санаторії ім. Горького й "Куяльник" в Одесі, інші об"єкти, зведені за рахунок профспілок, тобто нашої з вами праці.

Заради цього керівники профспілок готові зневажати принципи демократії й елементарного здорового глузду. Обраний на раді Федерації голова буде нелегітимним. У результаті цієї афери ми матимемо другого Юркіна — профспілкового мафіозі, позбавленого почуття обов"язку, який усіма шляхами прагне дорватися до грошей.

Місце нинішніх профспілкових лідерів — на смітнику історії

Чи варто профспілкам і далі терпіти цих паразитів у себе на шиї? Адже не для того ми змусили піти пристосуванця Олександра Стояна, а потім і корупціонера Юркіна, щоб їхні спільники продовжували брудні справи! Доки в профспілках триватиме дерибан майна й імітація захисту людей праці, країна не має жодних шансів на повноцінний розвиток. Не буде ні гідних зарплат, ні доступного відпочинку, бо ж за всі ці законні, Конституцією гарантовані права в умовах України треба жорстко боротися.

Федерація не повинна втратити свого шансу обрати гідне керівництво, якого вона не мала з початку 1990-х і не має донині. Якщо махінаторам навіть вдасться провести голосування на раді ФПУ, вони мають знати, що ми, профспілчани, нізащо не визнаємо результати цього "волевиявлення", і проведемо свій справжній з"їзд, як того вимагає статут Федерації.

А до панів, які впродовж цих років вважали себе богами профспілкового олімпу, варто застосувати старий метод, відпрацьований ще робітниками дореволюційної Росії. Це коли начальника саджають у тачку й, немов сміття, вивозять за ворота. Місце нинішніх профспілкових лідерів — на смітнику історії. Отож, колеги-профспілковці, готуйте ваші тачки!

Зараз ви читаєте новину «Готуйте тачки для профспілкових босів!». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути