понеділок, 24 березня 2008 17:20

Ганна Климівна мала п"ятьох правнуків

19 березня у селі Райозеро Оржицького району померла 82-річна Ганна Климівна Несен.

— Вона з багатодітної родини. У її сім"ї з семи дітей вижило троє, — розповідає голова Райозерської сільради Лідія Куцевол. — У 18 втратила матір. Батька забрали як репресованого, на нього хтось написав наклеп.

Ганна Несен народилася 21 червня 1925 року в селі Ісківці Лубенського району. Як багатодітна її родина отримала землю на хуторі на території Райозерської сільради.

— У роки війни німці хотіли забрати її в полон на каторжні роботи до концтабору, — говорить Лідія Дмитрівна. — Але по дорозі до Києва їй якось вдалося втекти. Добиралася додому полями, босоніж. Через це підхопила ревматизм.

1949 року Ганна Климівна одружилася із сиротою Михайлом Гавриловичем. Пара переїхала у власну хату. У них двоє доньок, четверо внуків і п"ятеро правнуків. Працювала жінка в колгоспі різноробочою.

— На свята їхня хата нагадувала рукавичку, — каже Куцевол. — До дідуся та бабусі з"їжджалася вся родина. Ганна Климівна їм накривала стіл, пригощала смачною випічкою.

Зараз ви читаєте новину «Ганна Климівна мала п"ятьох правнуків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути