пʼятниця, 30 травня 2008 18:34

Для бомжів та колишніх ув"язнених відкриють притулок

У місті Кременчук планують створити центр соціальної адаптації бездомних громадян та осіб, звільнених із місць позбавлення волі. Заклад розпочне роботу після вирішення питань щодо приміщення та фінансування. Розрахований він на 70 осіб.

— Для роботи центру потрібно майже 5 мільйонів гривень. Це якщо приміщення не будувати. У комунальній власності Автозаводського району міста такої будівлі немає. Сподіваємося на допомогу міської влади, організацій, благодійників, — розповідає заступник голови Автозаводської райради Кременчука Людмила Шевельова, 50 років. — Це ж стосується і фінансування. Бо держава в достатньому обсязі не працює в цьому напрямку. Ми дали запити про кількість кременчуцьких засуджених і тих, яких цього року звільнять із місць позбавлення волі.

У центрі бездомні та колишні засуджені отримають прописку на півроку для адаптації в середовищі та збору необхідних документів для влаштування на роботу чи отримання пенсії. Проживання для них буде безкоштовним. Нещодавно Шевельова їздила до Миколаєва переймати досвід роботи такого закладу. Його працюючі утриманці добровільно перераховують зароблені гроші на роботу центру.

— У планах також створити кімнату-нічліжку, де на ніч зможе зупинитися така людина. Адже різні ситуації трапляються. Та п"яних туди не пускатимуть, — додає Людмила Шевельова.

У кременчуцькому центрі обладнають спальні, їдальні, душові кімнати, надаватимуть послуги з медобслуговування. Потрапити сюди можна через санпропускник, тобто людина має пройти медогляд і здати аналізи на інфекційні захворювання. Створення закладу ініціював голова Автозаводської райради Володимир Коваленко.

Зараз ви читаєте новину «Для бомжів та колишніх ув"язнених відкриють притулок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути