вівторок, 30 жовтня 2007 07:04

Борис Коноваленко любив ловити в"юнів

Минулого вівторка справили дев"ятини по 72-річному Борису Коноваленку з села Погреби Глобинського району.

— Шість років Борис хворів. З них останні півтора майже не підводився з ліжка — заслабли ноги, почав падати зір, боліло серце, — каже його 65-річна сестра Любов Бондарчук. — Бувало, навіть кричав від болю, не впізнавав родичів.

Народився Борис Коноваленко в Погребах. Майже весь свій вік працював у рідному селі. В армії та після служби був зв"язківцем, одного часу в обслуговуванні міністерського зв"язку в Кременчуці. Потім — трактористом та комбайнером. Із дружиною Галиною Борис Терентійович познайомився теж у селі. Вона працювала на місцевій свинофермі. У подружжя народилося троє синів, які потішили п"ятьма внуками.

— Був совісним, із почуттям гумору, — продовжує Любов Бондарчук. — Із дитинства все вмів робити по господарству. Навіть стіни в хаті білив. А коли одружився, то будинок, кухню, сарай будували самотужки. Не міг всидіти без роботи, постійно щось майстрував. У юності з ополонок любив ловити в"юнів, бо влітку не було часу. На Трійцю завжди жав осоку, траву-чепчик та васильки.

Зараз ви читаєте новину «Борис Коноваленко любив ловити в"юнів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути