Ексклюзиви
субота, 06 лютого 2010 11:28

В Україну не пускають російських спостерігачів

В Україну не пускають російських спостерігачів

На міжнародному пункті пропуску Гоптовка в Харківській області на україно-російському кордоні 6 лютого о 6:30 ранку затримано два автобуси зі спостерігачами місії CIS-EMO.

Про це повідомили представники місії.

Всього на територію України прикордонники не пропускають 90 спостерігачів. Всі громадяни Росії.

Як повідомили в штабі місії, всі затримані спостерігачі раніше зареєстровані ЦВК України (списки розміщені у відкритому доступі на сайті ЦВК). Затримана група слідувала для спостереження за перебігом голосування на Донбасі.

"92 людини, які на двох автобусах прямували з Російської Федерації в Донецьку область України для участі в спостереженні за перебігом другого туру президентських виборів, були затримані прикордонниками", - сказав заступник керівника місії спостерігачів Олексій Мартинов.

"Всі спостерігачі офіційно зареєстровані при ЦВК України, щоправда, мандатів на руках у них немає, оскільки документи знаходяться в штабі місії в Донецьку. Хоча сам факт відмови в проїзді на територію України російських громадян є абсурдним сам по собі", - заявив він.

Мартинов також повідомив, що Посольству Росії в Україні повідомили про ситуацію, що склалася. В даний момент автобуси зі спостерігачами знаходяться в районі пункту пропуску.

Керівництво місії зв"язує затримання міжнародних спостерігачів CIS-EMO з використанням адміністративного ресурсу одним з кандидатів на майбутніх виборах.

Раніше повідомлялося, що представники міжнародної організації зі спостереження за виборами в Україні CIS-EMO відзначають домінування під час виборчої кампанії чорного піару, образ і порожніх гасел.

Нагадаємо, глава місії Європейського парламенту зі спостереження за президентськими виборами в Україні, співголова Комітету з парламентської співпраці між Україною і ЄС Павло Коваль висловив надію, що "українська марка, тобто марка проведення чесних, правильних виборів, збережеться".

Корреспондент.net, Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «В Україну не пускають російських спостерігачів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути