Ексклюзиви
субота, 11 квітня 2009 12:29

Саакашвілі відповів опозиції англійською та грузинською

Саакашвілі відповів опозиції англійською та грузинською
Прес-служба президента Грузії розповсюдила заяву, в якій повідомляється про готовність Михайла Саакашвілі вступити в діалог з "частиною населення країни".

У документі, поширеному грузинською та англійською мовами увечері в п"ятницю, вказується, що глава держави готовий вести дискусію про внесення змін до Виборчого кодексу.

"Пропозиції з приводу діалогу про посилення демократичних інститутів, економічних викликів і проблем нашої безпеки реальні та глибокі. І ця пропозиція стосується однаково всіх верств населення і всіх партій", - йдеться в заяві.

Президент підкреслює, що бачить в діалозі єдино можливий шлях.

"Це нелегкий процес, набагато легше висувати ультиматуми. Але я і мій уряд готові для цього. Сьогодні я ще раз запрошую всіх політичних гравців приєднається до цього процесу", - заявляє президент.

Але йти не збирається

"Діалог про демократію, яку я вам пропоную, приведе нас до реальних демократичних результатів. Я маю на увазі реальну дискусію про реформу виборчого кодексу, внесення значних змін в Конституцію", - далі йдеться в заяві. Президент також відзначає ініціативу про введення прямих виборів мера Тбілісі.

У своїй заяві Саакашвілі відзначає, що 9 квітня Грузія продемонструвала зрілість держави і демократії та закликає учасників опозиції та урядових структур й надалі діяти мирно.

"Світ спостерігав за цими подіями і ми ще раз підтвердили, що Грузія є європейською демократією, своєю суттю та дією", - підкреслює президент.

"Ще одним важливим чинником вчора була прозорість. МВС протягом минулих тижнів надавало інформацію урядам зарубіжних країн та ЗМІ про свої плани з погляду захисту громадян та їх громадських свобод. Влада зробила один особливий крок - запросила представників зарубіжних посольств та міжнародних організацій в оперативний центр МВС. Ця повна прозорість була важлива для того, щоб були розсіяні плітки і знята напруга.

Коли з"явилися звіти з приводу того, що затримали активістів опозиції й були блоковані дороги, що ведуть в Тбілісі, як МВС, так і міжнародні спостерігачі швидко зуміли розсіяти ці звинувачення", - підкреслюється в заяві.

За матеріалами ВВС, Новости-Грузия

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі відповів опозиції англійською та грузинською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути