Ексклюзиви
пʼятниця, 10 квітня 2009 15:37

Росія підтягує війська до Грузії. Підмога для опозиціонерів

Автор: Фото Reuters
  Грузин тримає партійний прапор опозиції на мітингу перед парламентом у Тбілісі в п'ятницю, 10 квітня 2009 року
Грузин тримає партійний прапор опозиції на мітингу перед парламентом у Тбілісі в п'ятницю, 10 квітня 2009 року

Глава МЗС Грузії Грігол Вашадзе підтверджує, що російська 58-а армія приведена в повну бойову готовність, підвищена чисельність військ на окупованих територіях, особливо в Гальському районі, три десантних кораблі покинули Севатосполь, ще три кораблі готуються до виходу.

Вашадзе попросив спецпредставника ЄС Пітера Семнебі і посла Чехії Івана Єстржаба повідомити Брюссель і Прагу про вищезгадане.

Разом з тим, Вашадзе запевняє, що "загрози вторгнення немає, оскільки тоді Росія протистоятиме всьому цивілізованому світу".

За словами глави МЗС, "Москва готується до розвитку політичної ситуації в Грузії за бажаним для неї сценарієм, щоб бути готовим до використання цієї ситуації".

"Хочу сказати Москві, хай не сподівається, що сьогодні на проспекті Руставелі стоїть хоч одна людина, яка з нею співпрацюватиме в умовах окупації", - заявив Вашадзе.

Загрози вторгнення немає

Раніше голова тимчасової парламентської комісії з відновлення територіальної цілісності Грузії Шота Малашхія заявляв, що "на порядку денному Кремля сьогодні стоїть питання створення в Грузії, зокрема в столиці Грузії, максимальної дестабілізації, проте вчорашня акція і організованість учасників акції не виправдали надій Росії".

В даний момент більше 20 тисяч прихильників опозиції стоять в Тбілісі на площі перед будівлею парламенту.

Як повідомили в штабі опозиції, коли закінчиться термін ультиматуму Михайлу Саакашвілі про його відставку, на мітингу лідерами опозиції буде зроблено заяву про форми продовження акції протесту проти влади.

За повідомленнями грузинських ЗМІ, лідери опозиції вже сьогодні можуть закликати учасників мітингу почати пікетування резиденції президента в Тбілісі, а населення Грузії закликати до загальної непокори владі.

За матеріалами: Грузия Online, "Інтерфакс-Україна"

Зараз ви читаєте новину «Росія підтягує війська до Грузії. Підмога для опозиціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути