Ексклюзиви
субота, 21 березня 2009 10:45

Сьогодні Кличко зустрінеться з Гомесом

Сьогодні Кличко зустрінеться з Гомесом
Я не обирав бокс для себе. Моєю мрією завжди було стати бейсболістом. Але ви ж знаєте: люди на Кубі не завжди можуть вирішувати самі за себе". Це слова сьогоднішнього суперника Віталія Кличка — кубинця Хуана Карлоса Гомеса.

Цікава річ. Право посягнути на титул українця Гомес отримав, побивши Володимира Вірчиса. Той також повторював, що залишився в професійному боксі чи не випадково... А взагалі, історія Гомеса — типова для боксерів з Острова Свободи. Він боксував за збірну своєї країни, спортсмен втік із неї під час перебування в Німеччині. Саме там підписав професійний контракт із Universum Вox Рromotions. Відповідно, якийсь час був одноклубником братів Кличків.

Починав Гомес як важкоатлет, тобто на категорію нижче, ніж зараз. Хуан Карлос на два роки молодше за Віталія, але чемпіоном світу став на рік раніше — в 1998 році, українець — в 1999-му. Провівши 10 (!) вдалих захистів, Гомес зі своїми менеджерами став думати над тим, щоб перейти в суперважку категорію, де заробітки більші.

Першу серйозну перемогу в суперважкій вазі Гомес отримав у 2003 році над турком Сінан Саміл Самом, якому тоді видавали солідні аванси. Однак, вже в наступному двобої Гомес зазнав першої і єдиної поразки у кар"єрі — нокаутом у першому ж раунді від співвітчизника Янкі Діаса. А в 2005-му з Гомесом сталася і зовсім скандальна історія. Він виграв за очками у Олівера Макколла. Але потім допінг-тест кубинця показав наявність в його організмі кокаїну. Говорять, чергову аферу міг провернути промоутер Макколла Дон Кінг. Загалом, результат анулювали. А головне, як то кажуть, осад на душі залишився.

"Я ніколи не вживав нічого подібного!" — Гомес був категоричний, і, за власним визнанням, просто шокований. Сили для продовження кар"єри знайшов в ісламі. Вже будучи мусульманином, Гомес у 2007 році ще раз виграв у Макколла одноголосним рішенням суддів. Потім був Вірчис. І ось — Кличко.

Сьогодні о 23:00 читайте онлайн-трансляцію двобою Кличко - Гомес на нашому сайті. Орієнтовний час початку бою - неділя 00:15.

segodnya.ua, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні Кличко зустрінеться з Гомесом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути