вівторок, 13 січня 2009 17:18

Кулагін "повінчав" Шуфрича й Тимошенко і відправив Ющенка на дуель (ФОТО)
7

Цикл картин за мотивами ”Ромео і Джульєтти” Шекспіра київський художник Андрій Кулагін писав два місяці

— Довго ходили чутки про їхню симпатію одне до одного, — розповідає київський художник Андрій Кулагін, 47 років. — Ці люди належать до різних політичних таборів, тому вирішив зобразити їх в образах Ромео і Джульєтти. Спочатку думав, хай Путін їх вінчає, а тоді передумав і намалював Віктора Медведчука.

На картині Тимошенко в білій сукні опустилася на коліна, усміхається. Шуфрич у облягаючих штанах: одна штанина синя, друга — червона. Обличчя в нього серйозне.

— Вирази облич Ромео і Джульєтти вийшли випадково, — пояснює Кулагін. — А от одяг точно відповідає епосу Шекспіра.

Художник створив за мотивами "Ромео і Джульєтти" цикл полотен. На одному зобразив вуличну бійку між Монтеккі й Капулетті — Віктором Ющенком і Рінатом Ахметовим.

— Цю картину я закінчував на Новий рік. Випив келих шампанського, захмелів і почав переглядати старі газети. Знайшов купу перлів у висловлюваннях політиків. Це ж треба було сказати: "кріздєц" або "булава Ющенка продана з молотка"! Я вирізав їх і наклеїв на картину. На іншому полотні зобразив Шуфрича, який лізе до Тимошенко на балкон позалицятися.

Над циклом Кулагін працював два місяці. Висота картин 1 м, завширшки — 1,2 м. Із 13 січня роботи виставлять у столичній галереї "Грифон" на вул. Костельній, 6. Автор править за кожну по $10 тис.

Портрет Папи Римського Іоанна Павла ІІ роботи Андрія Кулагіна висить у Ватиканській галереї. Художник намалював його з календарика, який роздавали під час візиту понтифіка до Львова.

2007-го Кулагін виставлявся в Парижі. Там познайомився з донькою Сталіна — Світланою Алілуєвою.

— Сиділа в розтягнутій сірій кофті, наче бідна пенсіонерка, — згадує він. — Я за 15 хвилин намалював її портрет олівцем.

Зараз ви читаєте новину « Кулагін "повінчав" Шуфрича й Тимошенко і відправив Ющенка на дуель (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути