Ексклюзиви
середа, 17 січня 2024 07:28

Банда шість років не чіпала вкрадені гроші, щоб минув термін давності

Банда шість років не чіпала вкрадені гроші, щоб минув термін давності
Новина в бостонській газеті про найбільше на той час пограбування в історії США / Wikipedia

17 січня 1950-го 11 осіб вкрали більше $2 млн, це $29 млн на сьогоднішній день, із депо броньованих автомобілів "Брінк" в Бостоні. Це був практично ідеальний злочин. Винних не спіймали до січня 1956-го. Забракло кілька днів до закінчення терміну давності злочину.

Натхненником пограбування був Ентоні Піно - професійний злочинець, який найняв групу з 10 осіб. Пограбування готували 18 місяців. Злочинці з'ясували, коли в депо найбільше грошей. Злодіям також вдалося вкрасти плани системи сигналізації депо, повернувши їх, перш ніж хтось помітив зникнення.

У темно-синіх пальто і кепках, схожих на уніформу працівників депо, з гумовими гелловінськими масками на лицях, злодії увійшли на склад зі скопійованими ключами. Вони зв'язали кількох працівників лічильної кімнати компанії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грабіжники ненароком викликали поліцію під час пограбування

Злодії заповнили 14 сумок готівкою, монетами, чеками і грошовими переказами. Загальна вага викраденого була понад півтонни. Тоді чоловіки поїхали на спеціально підготовленому авто приблизно через півгодини після початку пограбування. Злочинці вкрали понад $2,7 млн. Це було на той час найбільше пограбування в історії США.

Під час пограбування ніхто не постраждав. Злодії практично не залишили доказів, крім мотузки, якою зв'язали працівників, і один кашкет шофера. Банда трималася подалі від неприємностей і 6 років не використовувала вкрадені гроші, щоб минув термін давності злочину.

План вдався б, якби один із злочинців, не сів за ґрати за іншу крадіжку зі зломом. Із в'язниці, він із гіркотою писав напарникам, вимагаючи грошей і натякаючи, що може розкрити групу.

Група послала кіллера вбити в'язня, але вбивцю спіймали до того, як виконав завдання. Поранений грабіжник уклав угоду з ФБР, щоб дати свідчення на своїх товаришів-грабіжників.

Усю групу спіймали і засудили до довічного ув'язнення. Двоє із грабіжників померли, не доживши до суду. Лише невелику частину грошей вдалося повернути. Інше злочинці заховали і не розповіли, де саме. У 1978-му знамените пограбування увічнили в фільмі "Пограбування Брінкса".

Зараз ви читаєте новину «Банда шість років не чіпала вкрадені гроші, щоб минув термін давності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути