середа, 09 липня 2008 09:36

Жінка з уряду Тимошенко: Прем"єрка не бореться з демографічною кризою

Міністр праці й соціальної політики Людмила Денисова вважає недостатніми зусилля, які вживаються Кабінетом Міністрів щодо боротьби з демографічною кризою.

Про це вона сказала у вівторок увечері в ефірі телекомпанії "5 канал".

"Всі ті зусилля, які, у тому числі, прийняті були й урядом Тимошенко в 2005 році й урядом Тимошенко вже цього року про те, щоб підтримувати сім"ю, у якій народжуються діти, вони недостатні для того, щоб вирішити демографічну проблему", - заявила Денисова.

Вона зазначила, що Україна входить до списку країн, населення яких вимирає.

"Україна входить як країна до 14 країн у світі, які вимирають", - підкреслив міністр.

На думку Денисової, для виправлення демографічної ситуації в країні необхідно надавати підтримку сім"ям з дітьми, зокрема індексувати виплати при народженні дітей, створювати умови виховання, підтримувати малозабезпечені родини в одержанні їх дітьми освіти, піклуватися про здоров"я населення.

Важливою умовою для збільшення народжуваності Денисова вважає створення гідних умов праці, у тому числі гідного рівня заробітної плати, умов відпочинку, соціального забезпечення.

Крім того, вона вважає за необхідне надавати соціальну підтримку пенсіонерам, зокрема збільшувати пенсії, стимулювати пенсіонерів продовжувати роботу з досягненні пенсійного віку, створювати належні умови для відпочинку й лікування.

У квітні Президент Віктор Ющенко створив міжвідомчу комісію з питань подолання демографічної кризи й розвитку трудоресурсного потенціалу при Раді національної безпеки й оборони.

У квітні кількість населення України скоротилася на 0,05%, або 24,0 тис. чоловік, порівняно з березнем, і на 1 травня становила 46 263,1 тис. чоловік.

Українські новини.
Зараз ви читаєте новину «Жінка з уряду Тимошенко: Прем"єрка не бореться з демографічною кризою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути