середа, 27 травня 2020 15:37

Зеленський заговорив про ГУАМ

Зеленський заговорив про ГУАМ
В ГАУМ треба вдихнути нове життя, каже Зеленський. Фото: Reuters

Президент України Володимир Зеленський запропонував президенту Азербайджану Ільхаму Алієву приділити більше уваги роботі в Організації за демократію та економічний розвиток за участю Грузії, України, Азербайджану та Молдови – ГУАМ.

Про телефонну розмову повідомляє сайт глави держави.

"ГУАМ можна зробити серйозним союзом та об'єднанням для обговорення важливих торговельно-економічних питань. Нам потрібно вдихнути нове життя в цю організацію", - сказав Зеленський.

Він подякував Азербайджану за надання Україні 23 тонн гуманітарної допомоги - медичних матеріалів та обладнання. Президенти домовились про подальшу координацію зусиль у питанні подолання пандемії коронавірусу та її наслідків.

Також обговорили виконання низки масштабних проєктів, які реалізуються в Україні за участі азербайджанських інвесторів.

Зеленський заявив, що після завершення карантину між Україною та Азербайджаном відновиться традиційна висока динаміка двостороннього політичного діалогу й торговельно-економічної співпраці.

Він також привітав Алієва із завершенням священного для всіх мусульман місяця Рамазану та передав найкращі побажання азербайджанському народу з нагоди Дня Республіки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історія з "консультативною радою" смердить Росією - міністр закордонних справ Литви

ГУАМ — організація чотирьох держав: Грузії, України, Азербайджану та Молдови. Організація створена у 1997 році для протистояння впливу Росії в регіоні й отримала підтримку США.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський заговорив про ГУАМ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути