пʼятниця, 13 грудня 2019 01:23

Верховна Рада хоче заборонити колекторам залякувати боржників

Верховна Рада хоче заборонити колекторам залякувати боржників
Верховна Рада приймає закон про колекторів. Фото: Кореспондент

Верховна Рада прийняла за основу депутатський законопроєкт про захист прав боржників при здійсненні колекторської діяльності.

Документом пропонується заборонити колекторам залякувати боржників, дезінформувати їх, погрожувати і надавати їм неправдиві дані щодо їх заборгованості, повідомляється на сайті парламенту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жінка прострелила ногу колекторові

Також пропонується встановити заборону на використання вульгарної та нецензурної лексики, фраз, які зачіпають особисту честь і гідність боржника, його ділову репутацію, а також використовувати силу.

Крім цього, пропонується встановити заборону колектора свого номера і будь-яким способом повідомляти про заборгованість третім особам. За порушення порядку здійснення колекторської діяльності в законопроекті передбачено адміністративний штраф.

Як повідомлялося, останнім часом почастішали випадки, коли колектори дзвонять людям. Кажуть, що ті є поручителями по кредиту і вимагають повернути борги.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада хоче заборонити колекторам залякувати боржників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути